Rapport från Cypernlägret dag 4

Publicerad 16 mars 2007

Mittbacken Anders Andersson rapporterar oförtrutet från Cypern.

Idag rapporterar han om skrämda fystränare, slitningar inom Fantastic 4, Anes pyjamas och det blir även en liten matchrapport.

Idag var det dags för den första matchen så vi hade ingen träning på förmiddagen.

Det var bara de som av olika anledningar inte skulle deltaga i kampen som ägnade sig åt träning, i form av styrka och den patenterade vattengympan.. Glada som spralliga sillar plaskade de runt i hotellets inomhusbassäng.

Jag blev varse om detta när jag oskyldigt satt i skuggan rakt utanför och läste i lugnan ro och plötsligt blev brutalt skrämd av att någon (Jon-Inge ) bankade på glasrutan. Vad ska man göra med denna Norrman?

På tal om att bli skrämd så satt ett gäng bestående av Sankan, Berra, Pode, Jocke, Ricky Dahan och Greger på fysteamets rum igår och såg skräckfilmen Saw 3. Allt förlöpte lugnt och stilla när Sören plötsligt knackade på och ville att Greger skulle komma och hjälpa honom med en snabb grej. När han sedan kom tillbaka var Berra borta för att ”ringa ett samtal”. Ca 5 minuter senare, när det är som mest spännande i filmen, hoppar Berra skrikande fram från bakom gardinen. Gregers reaktion blir oväntat att han också sätter igång att skrika som en stucken gris och det för i sin tur med sig att Ricky och sankan också börjar gapa. Fantastiskt roligt måste det ha varit. Tror att Berra bör vänta ett tag med att be Greger om Massage för säkerhets skull. Fast jäkligt kul var det.

Kl 3 var det dags för avspark. Perfekt fotbollsväder . Lite molnigt och ganska vindstilla.

Vi började lysande de första 15-20 minuterna. Snygga anfall. Effektivt direktspel och ett par riktigt heta chanser. Vad händer då?

Vad händer då?

Från ingenstans dyker en chans upp för AGF och bollen ligger i kassen bakom Sankan som fram tills dess inte rört bollen. Otroligt. Efter det blev vårt spel lite ängsligare och matchen jämnade ut sig. Trots det kom 2-0 något överraskande på en kontring. Trots att det bara är en träningsmatch så svider det duktigt att släppa in mål. Vi hade full koll på dem resten av tiden men vad hjälper det? I andra halvlek gjorde Eddie ett fint mål på passning från Giche som kommit in i paus. Matchen som helhet var inte någon av våra bästa men det finns såklart saker som var bra att ta med sig framöver. Jag går inte in djupare på kampen för ni har nog läst om den i tidningarna och de brukar ju alltid ha bra koll och alltid ge en rättvis bild av vad som skett på planen…..

Olle Persson var stabil där bak hos Danskarna men 5 min in i andra halvlek tvingades han utgå då han vred knäet på ett oroväckande sätt. Hoppas inte det var nåt allvarligt. Han var vid gott mod efteråt i alla fall.

När vi kom till planområdet var en match mellan Mjällby och Örebro i full gång. Vi såg ett par minuter av matchen som Blekingarna vann med 3-1. Jocke Nilsson ropade efter en spelare i Mjällby och senare frågade Sören om han kände någon i laget. Jocke svarade då att hans bästa vän spelade där.

JAHA?? Hördes i kör från Fantastic 4. Bästa vän? Verkar ha uppstått en del slitningar i gruppen. Inte alls bra. Ska bli intressant att följa fyrans förehavanden under resten av veckan. Var det bara en miss av Jocke eller kanske rent av en Freudiansk felsägning??

De arrangerade ju trots allt ett djävulskt bra skrämselskämt I-gårkväll så hoppet lever.

Vår unge backstjärna Anes glänser inte bara på plan utan även utanför. I dubbel bemärkelse då han strosar fram om kvällarna i sin glänsande, guldiga, silkeslena och inte lite sexiga Pyjamas. Det är gott att det finns unga killar med integration, som ej bryr sig om vad andra tycker. En riktigt go kille våran Anes.

Fick av en hemlig källa höra något riktigt kul. Enköpings fotbollslag har ju Bosse Karlsson och min gamle kompis Jesper Blomqvist som tränare. Nu var det visst så att herr Karlsson inte var närvarande på ett par träningar och Jeppe som skulle hålla i skutan hade slitit av hälsenan. Det ville sig inte bättre än att Jeppe höll i träningen sittande på mittplan i en Rullstol!!! Vilken Syn!! Spelarna som i vanliga fall har svårt att höra vad Blomqvist säger hade ett rent helvete. Men vilken lirare han ändå är. Mycket kan man säga men Jesper Blomqvist fortsätter att underhålla.

Nu är det dags att slå ihop datorn för nu promenerade ett par riktiga lirare in genom dörren. Håkan ”Nestor” Svensson och Ulrich ”Duracell” Vinzent har anlänt för att snacka lite skit och njuta av mitt och Nickes goda sällskap.

Idag känner jag ingen som fyller år så jag avslutar med att önska er alla en fortsatt trevlig dager.

Må så gott

AA