Rapport från Cypernlägret dag 3

Publicerad 15 mars 2007

Födelsedagsgrisen(25+ idag enligt honom själv) Anders Andersson fortsätter sin berättelse från Cypern.

Idag handlar det om träning, högerstyrda hyrbilar, avsaknaden av tyskar och spännande kryddor i maten.

Hej på er där hemma.

Då har vi klarat av andra träningsdagen här nere och kroppen känns rätt mör för tillfället.

Dagens första pass var inriktat på styrketräning och löpning. Vi började med att löpa en charmerande asfaltrunda längs landsvägen som går utanför hotellet. 30 minuter senare anlände vi till styrkelokalen som ligger just bredvid vårt hotell. Ännu en omständlig resa. Kan hända att det denna gång var meningen, vad vet jag?

Vi körde igenom passet som leddes av den ständigt pådrivande och positive Agne Bergwall. Man förstår varför Karolina Klyft är så alert och driven.

Det var samma övningar vi kört på hemmaplan så vi kan dem mycket bra vid det här laget. När vi sedan var klara väntade lunch och för min del intervju med Möller och Byfors från Himmelriket. Vi pratade om min karriär som vid det här laget faktiskt blivit ganska lång. Usch, det är hårt att bliva gammal…

…man blir ju lätt lite förvirrad då.

På tal om det så har Hasse Borg hyrt en bil som han tar sig runt med. Vid ett tillfälle stannade han för att fråga om vägen. Efter att tagit del av informationen tackade han glatt och skyndade in i bilen för att köra iväg. Döm om hans förvåning när han fann att någon vettvillingsman varit framme och stulit ratten och pedalerna. Cyprioterna drar sig inte för nåt tänkte vår käre klubbdirektör innan han råkade snegla åt höger och insåg att bilarna här nere är högerstyrda eftersom de har vänstertrafik i detta land. Kul att även ledargruppen bjuder på sig ibland.

Annars händer det inte lika mycket som på Kanarieöarna. Hotellet är ytterst sparsamt bebott för tillfället. Inga goa tyskar att kivas med och ingen uppseendeväckande och extremt professionell underhållning på kvällarna. Lite synd faktiskt men vi får klara oss bra ändå. Vi har ju faktiskt istället fått se en något äldre ZZ-Top kopia sitta och sörpla i sig soppa vid middagen igårkväll. Underhållning så gott som någon.

En ny sorts epidemi går i laget. Den kallas ”coach-epidemin”. Minst 6 spelare har blivit drabbade och sjukdomen visar sig på det viset att man under många av dygnets lediga timmar måste agera coacher i dataspelet Championship Manager. En farlig och socialt hämmande sjukdom som vi endast kan råda bot på genom att dra ut kontakten eller slänga datorn i poolen. (Räcker förresten att hålla ut den genom fönstret så blir den våt). Vi får hoppas på snar bättring hos de drabbade.

Annars kan jag glatt konstatera att maten här nere är mycket intressant och välsmakande. De experimenterar med olika kryddor som ej är så vanliga i Sverige. Kanel har jag smakat i många rätter och koriander gillar de också att piffa upp saker och ting med. Kul att inte alltid äta samma gamla inlagda och marinerade spett-gösfilé med glacerad Oxfordpotatis och slungad vildsvinssås som de alltid serverar på Kulan.

Andra träningen fick vi vara på planen igen. Vi började med kvadraten där Jon-Inge var med igen efter ett knappt års frånvaro. Kul att se honom in action igen. Han gjorde dessvärre en neslig tunnel på mig dock. Dessvärre för honom alltså eftersom han snart därefter fick bita i gräset rätt ordentligt. Man kan ju inte ta vad som helst från en Norrbagge…

Annars förlöpte träningen lugnt. Vi som ska spela imorgon tränade positionsspel och en del försvarsspel. Det blir 45 min som mittback för min del. Får vi se hur det går. Ska bli kul att möta Olle. Hoppas han gör en bra match och inte passar till oss hela tiden. Hoppas han gör en Relativt bra match menar jag givetvis..

Har just läst ut en bok som många av er säkert läst då den var förra årets mest sålda. Jag talar givetvis om Bladvändaren ”Män som hatar kvinnor” av Stieg Larsson. Mycket bra må jag säga. Så bra att jag faktiskt redan har börjat på uppföljaren ”Flickan som lekte med elden”. Efter 100 sidor så verkar den faktiskt vara minst lika intagande som föregångaren. Härligt med en riktigt spännande och intressant bok när man har så mycket tid att slå igen som det alltid är på läger som dessa.

Jag hoppas kunna återkomma med en, enligt ryktet, mycket svårslagen historia om en giraff som en person i truppen har varit med om.

Såg just att Mif slagit Södertälje med 2-0. Superkul om det blir Elitseriehockey man får gå och titta på även nästa år. Vi litar på Riihijärvi &Co.

Idag tänker jag inte avsluta med att gratulera någon annan utan nöjer mig med att Gratta mig själv då jag idag fyller 25+. Grattis Anders

Till er andra

Må så gott

AA