Rapport från Cypernlägret dag 1-2

Publicerad 15 mars 2007

Anders Andersson levererar sin första rapport från Cypern.

Anders behandlar intressanta flygrutter, regn på träningsläger och cypriotiska tv-kanaler.

Hejsan Hejsan.

Så var det dags för ett nytt läger och även denna gång har jag fått äran att rapportera lite av det som utspelar sig här nere. Denna gång har vi begett oss lite mera österut och landade igår på Larnacas flygplats på Cypern för dem som missat det.

Utformningen av resan var mycket, vad ska jag säga, intressant. Vi lämnade Malmö stadion kl 06.15 för att med buss ta oss till Sturup. So far so good. När vi sedan bordat planet och satt oss tillrätta visade det sig att Kaptenen förmodligen var berusad, förvirrad eller så hade han bara ett ärende i Stockholm, för det var där vi hamnade en timme senare. På Bromma Flygplats. Efter att glädjen över att vi åkt norrut lagt sig kom nästa trevliga besked. Vi skulle hoppa på en buss som skulle ta oss ut till Arlanda för vidare flygresa. Det är ju alltid trevligt att se Stockholms morgontrafik på nära håll så vi blev överlyckliga. Väl på Arlanda fick vi checkat in tillsammans med ett annat lag som också skulle dit. Kommer norrifrån och spelar tydligen sina matcher på allas favoritunderlag konstgräs och går under namnet Örestad. Vad sa du Skoog??? -Jaha. Örebro ska det visst vara. Nicke vet bäst för han har faktiskt spelat där tro´t eller ej. Nåja, kl 11.45 lyfte planet och ca 6 ½ timme efter vi lämnat Malmö var vi tillbaka där igen, om än på 10.000 meters höjd. Vi älskar verkligen att resa.

Några andra som också gillar att resa med gigantiska omvägar är de himmelsblåa grabbarna Mikael Möller och Nils Byfors som är med och dokumenterar för Svenska Fans med kamera och mikrofon. Trevligt.

Tillslut kom vi fram till hotellet och fick i oss en bit mat. Skönt att vara framme och efter att vi installerat oss i våra rum slocknade vi in och sov som stockar natten igenom.

Vaknade vi halv 8 av att solens strålar sipprade in genom en springa i gardinerna. Härligt. Skulle detta för en gångs skull bli ett läger med bra väder? (mer om detta längre fram).

Det hade dukats fram en finfin frukost som jag inte ens om jag försöker kan klaga på .

Klockan halv 10 tog vi bussen till träningsplanerna. Tog oss en knapp halvtimme att komma dit. 5-6 superfina gräsplaner låg och väntade på oss. När vi kom fram såg vi att Öreby och Århus, med Olle Persson, redan tagit två av dem i besittning och var igång med sina träningar. Vasa du roomie? Ja just det. Örebro och Århus ska det vara enl Skoog.

Vår träning bjöd på en del intressant. Till att börja med kan jag konstatera att en del nyförvärv kommit till sen Gran Canaria lägret. Jon-Inge Höiland är en frejdig norrman som kommit igång med löpning och en del bollövningar tror jag. Jari Litmannen heter nästa kille som kommit med först nu. En finne med kniv i byxlinningen och bollen vid fötterna. Tredje nya bekantskapen heter Fotbollen!!! En riktig favorit vars starka sidor består av att rulla, studsa och flyga genom luften. Redan Mycket omtyckt i laget.

Det sista nya för oss har jag nämnt tidigare. Nämligen Solen. Under uppvärmningen kunde vi likt glada kalvar på grönbete njuta av gräset och inte minst solen. Denna njutning blev inte långvarig kan jag säga. En halvtimme in på träningen stod regnet som spön i backen och kylde ner oss stackars grönbetande kalvar. Underbart.

Sedan jag kom tillbaka till MFF har vi varit på 5 läger.

Förra året började med en underbar resa till Camp Olofsson i Sydafrika. Afrikanerna var otroligt överraskade över att det kunde regna så mycket som det gjorde när vi var där. Fotbollsplanen torkades till och med med helikopter för att vi skulle kunna spela uppvisningsmatch.

Därefter tog vi oss ner till Lekkerkuuk eller vad det nu hette i Holland. Regn såklart.

Sommarlägret planerades till mysiga Åhus. Där var respektive med och när vi tränade kunde de ju slappa och koppla av på stranden. Visst visst. Regn.

Sen kommer vi till årets två läger och Gran Canaria var ju våtare än någonsin under tiden vi var där och Cypern har inte direkt börjat bra. För att citera en känd komiker/speedway-åkare: Jag e inte Bitter.

Hörde att det var 17 grader och solsken hemma. Kul för er. Verkligen.

Efter en god lunch och lite sömn avklarades dagens andra träning. Tvärtom mot i förmiddags så började denna med regn och blåst men efter ett tag stångade sig solen fram och avslutningen var riktigt idyllisk. Frånsett löpningen vi gjorde med Agne Bergwall då. Nu ska vi se till att få lite lättare ben fram till seriestart så inriktningen ligger fr.o.m idag på kortare, snabbare löpningar mer avsedda för mjölksyreträning. Verkar logiskt.

Vem i laget som är i besittning av en mycket vacker och sensuell pyjamas i Guldbotten med svarta prickar på kommer jag förmodligen att avslöja längre fram.

Inte lika säkert att jag avslöjar vem som vaknade upp mitt i natten av att hans rumskompis låg och mös i sked med armen om honom. Härligt med gemenskap.

Nu ska jag gå och se om de visar nåt bra på den Polska kanalen som de har på hotellteven. Mycket intressanta och bildande kanaler verkar de ha. 5 cypriotiska, en usel tysk, en polsk som sagt, en spansk och eurosport där bilden har frusit fast och inte rört sig sen vi kom hit. That´s It. Briljant. Man har ändå ingen dötid att slå ihjäl på såna här läger..

Ja e inte bitter…

Lika bra att dra täcket( eller sovjetfilten som det ju alltid är i dessa länder) över huvudet och somna in.

Skönt att man får vara såhär positiv om man vill.

Avslutningsvis vill jag hälsa och gratta min goda vän Alexandra och min kusin Annika på födelsedagen. Stort Grattis till er båda.

Må så gott

AA