Rapport från Antalya del 2

Publicerad 30 mars 2005

Hemsidan och Himmelriket rapporterar dagligen från träningslägret i Turkiet. Här kommer dag 2.

Bussen ut till träningsanläggningen är lite sen. Prahl ser tvär ut. Det här gillar han inte. En av spelarna, vi behöver inte säga vem, men vi kan väl säga att han kom från TFF ifjol och är en jävel på huvudet, beklagar sig över den försenade bussen. ”Nu är Tom sur; då blir det en hård träning”. När spelarna kommer fram väntar nästa chock: vattenspridarna står på. Bosse Nilsson får fram mobilen. Prahl har ett rejält åskmoln över huvudet nu. Patrik Johansson försöker förklara för de ansvariga vad som måste göras och låter som när en mycket besviken far läxar upp en olydig son. Det skickas ut två planskötare med vattenrakor. Det löser sig.

Först väntar det en lång uppvärmning med Jörgen Becke. Mats Svensson tar hand om målvakterna. Alf Westerberg tar med sig de skadade (Jocke Nilsson och Johan Nilsson Guiomar) till ena sidan för rehab. Prahl och Patrik Johansson går och lägger upp koner för första övningen.

Vilken ledarstab vi har! Här finns så mycket kompetens. Alla risker för att saker kan gå snett ska minimeras. Inget lämnas åt slumpen.

Nästa sak är rörelseövning med boll. Alla springer omkring, till synes i total oordning. Ett flertal bollar passas mellan spelarna. Prahl vill har fart, och får det. En snabb avblåsning: han är nöjd. Sen blir det tio mot tio på liten yta. En fjärdedels plan, ungefär. Två spelare i varje lag står bakom förlängda kortlinjen, de är med i spelet men får inte gå in på plan, men det verkar som om bägge lagen får använda dem som passningsalternativ.

Träningens sista moment nöts i vad som verkar vara en evighet. Solen gassar. Prahl är obönhörlig. Han förklarar efteråt, när han samlar gruppen, att han tänker köra hårt med dem hela veckan för att sen ”släppa upp dem” under nästa vecka. Allt för att vara redo till premiären. Övningen instruerar Prahl mycket pedagogiskt med koner och ett långt tal. Det handlar om när och hur mittfältare respektive forwards ska löpa och passa. Det handlar om att lära sig värdera lägena.Prahl vill ha upp våra ytterbackar ännu mer i år. De får inte fega! De ska våga och när de vågar ska de våga fullt ut.

Någon speciell som imponerar på träningen idag? Ja. Peter Abelsson. Sätter inte en fot fel. Är klinisk i alla närkamper. Förlorar en nickduell på hela tiden (mot Patrik Andersson, såklart). Han har gått framåt nåt oerhört den senaste tiden.

Efteråt är det nerjoggning med Rickard Dahan. Allra sist ska alla lägga sig på rygg och rulla upp med benen, ihop som en boll, och låta fötterna röra marken bakom huvudet.

Dagens eftermiddagsträning bedrevs i hotellets gym. Rickard Dahan och Jörgen Becke hade lagt upp ett specialpass till laget.

Och så femkampen!

En ”idioten”-övning där de fem medlemmarna i lagen skulle springa vars en sträcka och plocka upp koner. Kampen hann knappt börja innan Asper klantade sig. Lag Lee tog snabbt ledningen och Afonso imponerade stort när han gled ifrån sina motståndare. Avgörandet på sista sträckan stod mellan Mackan och Lolo. Mackan drog det längsta strået och Lag Lee har nu full pott efter två omgångar: 12 poäng. Övriga resultat är ännu inte klara eftersom Alf Westerberg, som har allt nedskrivet i sitt block, sprang hem från träningsanläggningen och ännu inte har återsetts.