Rapport från Antalya – dag 5

Publicerad 02 april 2005

Ingen fotbollträning i dag – men en rafflande femkamp såklart!

Malmö FF:s bäste bowlare är norrman och straffretursspecialist. Han heter Jon Inge Höiland. Dagens gren i femkampen var alltså bowling. Det finns många i MFF som kan bowla. Vi såg i alla fall tjugotalet strikes. Elanga hade två på raken; efter bägge kysste han sina bägge långfingrar och riktade dom mot skyn. Yksel verkade inte ha bowlat så mycket innan, men slog spärr på spärr. Vissa har så mycket boll i sig så att det till och med räcker till bowling.

Det var en tät stämning inne i den lilla bowlinghallen. Många high fives och en hel del besvikna skrik. Alf skakade på huvudet och kommenterade det hela så här: ”Den här femkampen är viktigare för spelarna än matchen igår”.

Fyra spelare kom över 150 på en serie. Höiland 159. Mattisson 156. Abel 153. Afonso 150. Allra sämst var Lolo; han hamnade på 82 poäng. Lag Tomas Olsson vann bowlingtävlingen överlägset. Fem grenar är nu avklarade på femkampen och man skulle kunna tycka att det därmed är slut. Men så är inte fallet. Det finns en extragren. Den är hemlig. ”Jag ska ut och reka imorgon”, säger Prahl slugt. Det enda vi vet är att den ska vara utformad som en sorts jaktstart, så att det bästa laget startar först och det sämst placerade sist. Alla har fortfarande en chans att vinna, således. Prahl har även tänkt sig straffrundor, om man missar på de ännu hemliga övningarna, ungefär som i skidskytte. Fortsättning följer.

Gårdagens tips på ledarloppet slutade med 3 rätt (av 8 möjliga) för Lag Yngvesson. Samtliga andra fyra lag hade 2 rätt. Usla tippare, precis som Prahl påpekade igår.

Placeringen inför sista extragrenen är som följer: 1) Lag Yngvesson, Olof, Abel, Patrik, Skoog: 19 poäng. 2) Lag Lee, Yksel, Sammy, Rawez, Mackan: 17,5. 3) Lag Olsson, Joseph, Jocke Nilsson, Daniel, Höiland: 15,5. 3) Lag Asper, Nilsson Guiomar, Jocke Persson, Hasse, Safari: 15,5. 5) Lag Jonathan, Lolo, Sliper, Glenn, Afonso: 12,5.

Spelarna hade bara rehabträning i gymet i dag. Därefter vattenövningar i den tempererade inomhuspoolen. Sen har de legat och lapat sol under eftermiddagen.