Rakip om återkomsten: ”Ingen tvekan”

Publicerad 11 februari 2019 i Nyheter

Efter ett år utomlands återvänder Erdal Rakip till sin moderklubb. 22-årigen är glad över att vara hemma och ser fram emot att vinna fler titlar med Malmö FF.

På måndagsmorgonen klev Erdal Rakip in på Stadion för att slutföra de sista praktiska förberedelserna innan offentliggörandet av övergången från SL Benfica. Han gjorde det med ett brett leende.

– Det är lika kul att vara här nu som de andra åren jag varit här. Jag är jätteglad över att vara tillbaka, säger Erdal Rakip.

– Jag ville ha speltid och kände att det var rätt att komma hem till Sverige för att börja om. Malmö öppnade dörrarna och det gick inte att tacka nej. Man känner sig hemma här. Det var ingen tvekan.

När han drog på sig matchtröjan för pressfotograferingen fick han också äntligen klä sig i tröjan med den andra stjärnan som han var med att spela hem säsongen 2017.

– Det har varit kul att MFF har flest stjärnor i Allsvenskan. Det är kul att få bära den nu också.

Han minns tillbaka på en framgångsrik tid innan han lämnade föreningen och ser fram emot att visa upp att han blivit en ännu bättre fotbollsspelare sedan dess.

– Allt kändes bra och flöt på. Jag utvecklades mycket och gjorde det bra både på träningar och i matcher. Jag tog steget utomlands och det har varit ett lärorikt år. Det är bara att ta med sig kvaliteterna jag fått och visa det här.

När han lämnade vid årsskiftet mot 2018 skrev han på ett kontrakt med SL Benfica och lånades ut till Crystal Palace FC i Premier League.

– Det var fantastiska sex månader. Både folket och träningarna där borta höll bra kvalitet. Jag lärde mig jättemycket.

– Jag fick också öva min engelska. Det är inte min största kvalitet. Så det var bra att lära sig lite, haha.

Efter månaderna i England återvände han till Portugal där han trots utebliven speltid i A-laget tog flera steg i sin utveckling.

– Det är inte lätt utomlands men man lär sig massor både på och utanför plan. Man blir stark mentalt. Jag har blivit en annan människa och det kommer folk att se.

– Sen är det skillnad på träning och match. Det går inte att säga något annat. Jag har haft bra träningar där borta och hållit mig i form. Men jag skulle ljuga för mig själv om jag sa att jag kommer gå in och göra hat-trick direkt i första matchen. Nu gäller det att kriga varje träning och komma tillbaka i matchform så snabbt som möjligt. Jag tror inte det kommer att ta särskilt lång tid.

Under tiden utomlands har han följt sin moderklubb noga. Han berättar att han imponerades över lagets framfart i Allsvenskan och Europa under sommaren och hösten. Nu ser han fram emot att börja jobba med lagkamraterna och nya huvudtränaren Uwe Rösler.

– Vi har snackat lite i telefon men jag har inte träffat honom än. Det kommer att bli kul att börja jobba med honom. Jag har sett att han är aktiv vid sidlinjen, peppar spelarna hela tiden och är bra på att få igång dem. Jag gillar aktiva tränare som visar att man gör det här med hjärtat.

Fyra SM-guld är ingen dålig meritlista för någon, inte minst för en 22-åring som Erdal Rakip. Men han är inte nöjd med att stanna där.

– Jag ska försöka samla in några SM-guld till.

huvudpartners

officiella partners