Rakip: ”Jag är inne i en bra period”

Publicerad 05 april 2016 i Nyheter

Efter lördagens fina inhopp mot IFK Norrköping har Erdal Rakip belönats med en startplats i bortamatchen mot Jönköpings Södra IF där han bland annat kommer att ställas mot kompisen Pawel Cibicki.

– Jag fick tjugo minuter i matchen mot IFK Norrköping och tycker att jag gjorde det bra. Precis innan jag fick göra mitt inhopp sa Allan till mig att spela mitt spel och att jag skulle försöka våga hämta boll för att vi skulle kunna ta över spelet mer och mer. När vi gjort 2-1 fick jag order om att spela mer defensivt men när jag såg kontringsmöjligheten på övertid tog jag en lång löpning ute till höger, fick bollen av Jo Inge Berget och kunde chippa in 3-1, säger Erdal Rakip.

Målet utnämndes till omgångens mål, såg du det?
– 
Ja, jag såg det. Det var ett fint mål så jag är glad att det blev omgångens mål.

Om inget oförutsägbart inträffar kommer Erdal Rakip följa upp helgens fina prestation genom att starta i onsdagens bortamatch mot Jönköpings Södra IF.

– Jag kommer att spela ute till höger på mittfältet och ska göra mitt bästa. Jag tycker att jag är inne i en bra period just nu och känner mig lätt i kroppen. Allting flyter på så det gäller att njuta.

Resan upp till Jönköping blir Erdal Rakips andra på kort tid då han spelade U21-match mot J-södra i förra veckan. En match som Malmö FF vann med 5-0 där Erdal Rakip noterades för två mål och utsågs av Olof Perssons till matchens lirare.

– Det gick bra sist. Jag gjorde två mål och två assist så jag hoppas att poängskörden håller i sig även i A-laget.

Har du hunnit prata något med Pawel Cibicki?
– 
Ja vi pratade lite igår. Han gratulerade mig för mitt mål och jag gratulerade honom för hans mål mot Kalmar. Det ska bli roligt att möta honom, avslutar Erdal Rakip.

Jönköpings Södra IF – Malmö FF
Stadsparksvallen
Onsdagen den 6 april klockan 18.30

Biljetter till Malmö-sektionen:

BiljettKöp

huvudpartners

officiella partners