Publikinformation inför MFF – IFK Göteborg

Publicerad 08 augusti 2015 i Nyheter

Ännu en stormatch nalkas på Swedbank Stadion när IFK Göteborg kommer på besök. Det kommer att vara fulla läktare och mycket folk i rörelse på stadionområdet och vi ber er alla att ta åt er av informationen nedan.

Förfest på Supportertorget

MFF Support kommer fortsätta sätta alla i rätt stämning inför matchen med deras förfest på Supportertorget där S.U.N.E. kommer att vända skivor.

”En av hjärnorna bakom NINJA NIGHTS och södra Sveriges proffsigaste urbanklubb, WOOHAH. DJ i fem år, sångare i tio, showman for life. S.U.N.E sätter festen i fokus och vill bara att ni ska dansa. Med en blandning av R&B, hits och disco flyr vi verkligheten tillsammans. Som sångare i URBAN NINJAS har han hunnit släppa ett debutalbum och stå som förband till MAYER HAWTHORNE och MIGUEL.”

Förfesten startar klockan 13.30 och ni kommer lättast dit via ingång A eller B där alla, oavsett biljett, kan gå in.

Så kommer du till förfesten:

Om du har sittplatsbiljett till sektionerna 34-44 på det övre etaget kan du endast komma till förfesten på Supportertorget genom att gå in igenom ingång A eller B. När ni sedan ska lämna förfesten och gå till er plats är det viktigt att ni scannas ut ifrån Stadion för att sedan gå via Stadions utsida fram till er ingång på den södra sidan. 

För er som har sittplatsbiljett till det nedre etaget eller sjungande sitt:

Grindarna på Supportertorget kommer att vara öppna för de sittplatsbesökare som väljer att gå in på Stadion via ingång A eller B för att sedan ta sig sin sektion via grindarna (Detta gäller sittplatsbesökare på det nedre etaget samt sjungade sitt). Sittplatsbesökare som sitter på nedre etaget eller sjungade sitt kan även gå andra hållet om de önskar att besöka Supportertorget innan, eller under, matchen.

Ståplatsbesökare kan dock endast ta sig in via ingång A eller B.

Sjung med under hela match

På Swedbank Stadion finns en stämning som inte går att finna någon annanstans i Sverige. Den är högljud, den är energisk och den har en perfekt gnutta av malmöitisk humor i sig. MFF Support har samlat alla läktarsångerna på en plats till dig som vill bidra till stämningen men ännu inte lärt dig alla sångerna.

Till sångarkivet.

Begränsad kapacitet på den norra ståplatsläktaren

Polisens beslut om att begränsa den norra ståplatsläktaren till 4500 platser ligger fortfarande kvar. Beslutet togs efter Skånederbyt den tredje maj då Polisen och räddningstjänsten ansåg att gångar och trappor inte hölls fria ifrån publik.

Håll gångarna fria

För att publiken skall få bra service har vi servicevärdar på hela Stadion. Om en person skulle komma till skada eller behöva hjälp är det viktigt att vår personal snabbt kan komma fram. Därför ska alla trappor vara fria ifrån publik.

Gå till den plats som står på biljetten

Vi ber er att respektera att ni ser matchen ifrån den plats som står på er biljett/årskort. Om det är så att ni har sittplats får ni inte gå in och se matchen ifrån ståplats. Varje sektion har en maxkapacitet och detta måste vi följa.

Ta med kontanter

Notera att barområdet uppe på Supportertorget endast tar kontanter. Det kommer att komma en lösning längre fram där det kommer att vara möjligt att betala med mobilen – dock är denna lösning ej på plats utan kommer senare under säsongen.

Många IFK-supportrar på plats

IFK Göteborg reser ner med ett stort supporterfölje vilket gör att vi kan se fram emot en högljudd läktarkamp.

Planera er väg till Swedbank Stadion

Ytan bakom Swedbank Stadions bortasektionen (södra kortsidan) kommer att vara avspärrad hela vägen ut till Stadiongatan. Det kommer även vara begränsad framkomst vid den västra läktaren på grund av parkerade TV-bussar. 

Om du kommer ifrån Lorensborgs-hållet och det står ingång F eller H på din biljett ber vi dig gå in via ingång 35 (Bredvid ingång D) då det kommer att vara en stor avspärrning i anslutning till gästande lags entré (Ingång E).

Kom i tid

Det kommer att vara mycket folk som ska in på Stadion samtidigt och därför är det viktigt att ni kommer i god tid.

huvudpartners

officiella partners