Publikinformation inför MFF – Djurgårdens IF

Publicerad 22 april 2016 i Nyheter

Varmt välkommen tillbaka till Swedbank Stadion och årets tredje allsvenska hemmamatch där Malmö FF tar emot Djurgårdens IF klockan 15.00 på söndagseftermiddagen. Vi slår upp portarna till Supportertorget på den norra kortsidan och dess bar- och kioskområde klockan 13.00 och övriga ingångar klockan 13.30.

MFF Support fixar förfest på Supportertorget
Som ensamkommande flyktingbarn tog sig artisten Saint från Gambia till Sverige och Malmö. Nu har han skivkontrakt och i höstas förklarade Musikguiden i P3 Saints debutsingel Chillin som en av de bästa svenska raplåtarna år 2015. På söndag kör han ett live set på Supportertorget!

DJ’s: S.U.N.E. & Johanna Nilsson

Så kommer du till Supportertorget
För att komma till Supportertorget och förfesten är det lättast att gå in via ingång A eller B på den norra kortsidan – detta kan alla göra, oavsett vilken sektion som står på din biljett. Sittplatsbesökare kan även gå in via ingångarna L, K, J, D & C för att sedan, uppe på läktarplan, röra sig mot Supportertorget via grindarna som skiljer långsidorna mot den norra kortsidan. Om du som sittplatsbesökare väljer denna väg kommer ni att bli visiterade när ni går in på Supportertorget och när ni sedan ska gå tillbaka åt andra hållet behöver ni bara visa upp er matchbiljett eller ert årskort – detta gäller under hela matchen och i halvtid.

Ståplatsbesökare kan dock endast ta sig in via ingång A eller B.

Så går du som sittplatsbesökare ifrån Supportertorget till din plats
När du som sittplatsbesökare på Swedbank Stadions nedre etage eller sektionerna 09, 08, 30 och 29 sedan ska röra dig mot din plats kan du antingen välja att scanna ut dig själv igen för att, via Swedbank Stadions utsida, gå till din vanliga ingång och scanna in dig själv igen. Ni kan också gå via de grindar som finns uppe på Supportertorget som skiljer ståplats ifrån sittplats.

Om du sitter på Swedbank Stadions övre etage måste du gå till en utgång och scanna ut dig själv och din biljett för att sedan gå via Swedbank Stadions utsida till den ingång som står på din biljett där du scannar in dig själv igen.

Nät på kortsidorna
På grund av förekomst av inkastade föremål kommer det att finnas nät framför de två klacksektionerna på Swedbank Stadions kortsidor. Nätet är fäst i fonden vilket tyvärr begränsar användningen av stora flaggor längst ned på läktaren.

Hoppborgar bakom familjeläktaren
Det är inte bara på den norra kortsidan som det kommer att finnas aktiviteter innan matchen. Precis som vi meddelat tidigare kommer vi inför varje match i år att ha hoppborgar, minielbilar och ansiktsmålning bakom familjeläktaren på den södra kortsidan. Dessutom finns MFF Shopens tält på plats för införskaffande av himmelsblå souvenirer till att heja fram Malmö FF med när matchen drar igång.

Avspärrningar bakom den södra kortsidan
Då vi väntar ett större bortafölje kommer det att finnas avspärrningar bakom bortasektionen. Detta gör att det inte går att röra sig bakom den södra kortsidan mellan Swedbank Stadion och Stadiongatan. Om du kommer från västra sidan kan ingång 35 nyttjas för att komma upp till övre etage.

Andra aktiviteter på Stadionområdet
Eftersom Ungdoms-SM i handboll spelas på Stadionområdet på matchdagen kan det finnas tillgång till färre parkeringsplatser än vanligt. Ha det med i beräkningarna om du tar dig till Swedbank Stadion med bil.

Sjung med under hela matchen
På Swedbank Stadion finns en stämning som inte går att finna någon annanstans i Sverige. Den är högljudd, den är energisk och den har en perfekt gnutta av malmöitisk humor i sig. MFF Support har samlat alla läktarsångerna på en plats till dig som vill bidra till stämningen men ännu inte lärt dig alla sångerna.

Till sångarkivet.

Gratis matchprogram
Hämta ditt kostnadsfria exemplar av Avspark i tidningsställen som nu finns placerade vid varje ingång.

Kiosker
Det finns alltid en kiosk per sida öppen efter halvtidspausen. Alla kiosker på Swedbank Stadion tar kort men tänk på att servicen går snabbare vid betalning med kontanter.

Håll gångarna fria
För att publiken skall få bra service har vi servicevärdar på hela Stadion. Om en person skulle komma till skada eller behöva hjälp är det viktigt att vår personal snabbt kan komma fram. Därför ska alla trappor vara fria ifrån publik. Gå till den plats som står på biljetten Vi ber er att respektera att ni ser matchen ifrån den plats som står på er biljett/årskort. Om det är så att ni har sittplats får ni inte gå in och se matchen ifrån ståplats. Varje sektion har en maxkapacitet och detta måste vi följa.

Åk med Skånetrafiken till matchen
I samarbete med Skånetrafiken är vi glada att meddela att Busslinje 84 återinförs. Linjen har fem grenar som startar i Klagshamn, Lindängen, Riseberga, Segevång och Västra hamnen. De fem linjerna strålar samman vid Swedbank Stadion. Läs mer här.

Malmö FF – Djurgårdens IF
Söndagen den 24 april kl 15:00
Köp biljetter på Ticketmaster för att säkra din plats direkt. Du kan även köpa biljetter i biljettluckorna vid ingång 51 vid det nordöstra hörnet av Swedbank Stadion (mot Kulan) som öppnar tre timmar innan match. Biljettluckorna vid ingång 23 vid det nordvästra hörnet av Swedbank Stadion kommer inte att sälja biljetter utan fungerar som serviceluckor.

huvudpartners

officiella partners