Publikinformation inför cupfinalen

Publicerad 04 maj 2016 i Nyheter

Torsdagen den 5/5 klockan 15:30 spelas den historiska första cupfinalen på Swedbank Stadion mellan Malmö FF och BK Häcken. Detta kan vara bra att veta som besökare.

Vandra med MFF-familjen till matchen

MFF-familjen uppmanar till att sluta upp i supportermarschen innan matchen. Gemensam marsch från Möllevångstorget till Swedbank Stadion. Samling vid statyn på Möllevångstorget klockan 14:00.

Läs mer här 

Musik, mat och dryck på Supportertorget

Som vanligt kan du ladda upp på Supportertorget innan matchen. Klockan 13:30 öppnas dörrarna. Insläpp övriga sektioner klockan 14:00.

Så kommer du till Supportertorget

För att komma till Supportertorget och förfesten är det lättast att gå in via ingång A eller B på den norra kortsidan – detta kan alla göra, oavsett vilken sektion som står på din biljett. Sittplatsbesökare kan även gå in via ingångarna L, K, J, D & C för att sedan, uppe på läktarplan, röra sig mot Supportertorget via grindarna som skiljer långsidorna mot den norra kortsidan. Om du som sittplatsbesökare väljer denna väg kommer ni att bli visiterade när ni går in på Supportertorget och när ni sedan ska gå tillbaka åt andra hållet behöver ni bara visa upp er matchbiljett eller ert årskort – detta gäller under hela matchen och i halvtid.

Ståplatsbesökare kan dock endast ta sig in via ingång A eller B.

Så går du som sittplatsbesökare ifrån Supportertorget till din plats

När du som sittplatsbesökare på Swedbank Stadions nedre etage eller sektionerna 09, 08, 30 och 29 sedan ska röra dig mot din plats kan du antingen välja att scanna ut dig själv igen för att, via Swedbank Stadions utsida, gå till din vanliga ingång och scanna in dig själv igen. Ni kan också gå via de grindar som finns uppe på Supportertorget som skiljer ståplats ifrån sittplats.

Om du sitter på Swedbank Stadions övre etage måste du gå till en utgång och scanna ut dig själv och din biljett för att sedan gå via Swedbank Stadions utsida till den ingång som står på din biljett där du scannar in dig själv igen.

Avspärrningar bakom södra kortsidan efter matchen

Efter matchen kommer det vara avspärrningar bakom gästande supportrars sektion E. Ha det i åtanke när du planerar din väg hem.

Prisutdelning och eventuell förlängning

Efter matchens slut kommer det vara prisutdelning där de två finallagen hyllas. Tänk också på att matchen kan pågå längre än 90 minuter vid ett oavgjort resultat vid full tid. Det går inte att lämna evenemanget och sedan komma tillbaka, så planera parkering och liknande efter förutsättningarna.

Nät på kortsidorna

På grund av förekomst av inkastade föremål kommer det att finnas nät framför Swedbank Stadions norra kortsida, samt klacksektionen på södra kortsidan. Näten kommer att vara fästa i marken framför fonden.

Sjung med under hela matchen

På Swedbank Stadion finns en stämning som inte går att finna någon annanstans i Sverige. Den är högljudd, den är energisk och den har en perfekt gnutta av malmöitisk humor i sig. MFF Support har samlat alla läktarsångerna på en plats till dig som vill bidra till stämningen men ännu inte lärt dig alla sångerna.

Till sångarkivet.

Kiosker

Det finns alltid en kiosk per sida öppen efter halvtidspausen. Alla kiosker på Swedbank Stadion tar kort men tänk på att servicen går snabbare vid betalning med kontanter.

Håll gångarna fria

För att publiken skall få bra service har vi servicevärdar på hela Stadion. Om en person skulle komma till skada eller behöva hjälp är det viktigt att vår personal snabbt kan komma fram. Därför ska alla trappor vara fria ifrån publik. Gå till den plats som står på biljetten Vi ber er att respektera att ni ser matchen ifrån den plats som står på er biljett/årskort. Om det är så att ni har sittplats får ni inte gå in och se matchen ifrån ståplats. Varje sektion har en maxkapacitet och detta måste vi följa.

Biljetter

Hela Swedbank Stadion är utsålt till dagens cupfinal, bortsett ifrån bortaläktaren.

huvudpartners

officiella partners