Publikinformation för dig som ska till Helsingborg *Uppdaterad*

Publicerad 24 september 2013

Imorgon onsdag är det äntligen dags för höstens Skånederby. Det blir slutsålt och vi hoppas på en sådan där magisk höstmatch i strålkastarsken som bara Allsvenskan kan bjuda på. Tillhör du de lyckliga som har biljett, kommer här viktig information som underlättar ditt besök på Olympia.

MFFare med biljett till norra läktaren (N1, N2 och N3) kommer alla att gå in via ingången vid nordvästra hörnet av Olympia. Samtliga kommer sedan att stå tillsammans på läktaren, dvs det är i praktiken ingen skillnad på vilken biljett du har köpt. MFF kommer alltså tilldelas en större sektion än tidigare år.

Helsingborgs IF meddelar att de kommer att genomföra skärpt kontroll på sektioner med ungdoms- och studentbiljetter. Har du ungdoms- eller studentbiljett är det alltså viktigt att du kan styrka din ålder eller att du är student.

* Derbyt är slutsålt och det kommer därför inte ske någon biljettförsäljning vid Olympia. Har man fel biljettyp, kommer man dock att kunna lösa en ny vid insläppet. Med tanke på det stora publiktrycket är det bra om man kommer i mycket god tid. Grindarna öppnar 17.30 och det kan vara god idé att vara på plats redan då.

Supporterservice på bortasektionen
Mat och dryck finns till försäljning i ett särskilt pubtält i anslutning till bortasektionen. essutom finns som vanligt en försäljningsbod för korv, dricka och godis.
Betalning kan endast ske med kontanter.

Att resa till Olympia
* Reser du med bil rekommenderar Helsingborgs IF att man tar Helsingborg Östra och sedan kör man mot Dalhem/Fredriksdal och parkerar norr om Olympia. Man kan också ta väg 111 mot Höganäs från Helsingborg Södra och sedan Vasatorpsvägen in. Då kommer du smidigast till och från matchen. I dagsläget finns ingen dedikerad parkering för gästande supporters.

Kollektivtrafik – Polisen och Skånetrafiken informerar
”Särskilt supportertåg kör från Malmö till Ramlösa inför Derbymatchen MFF-HIF onsdagen 25 september kl 19, 2013. Matchen är på Olympia i Helsingborg. Res enkelt med tåg till och från den stora fotbollsfesten. Supportertåg för alla supporters kör direkt från Malmö C Övre kl 16.26 till Ramlösa station onsdagen den 25 september.
 
Res med supportertåget direkt efter matchen: Ta tåget hem efter matchen från Ramlösa station, avgång ca kl 22.00.

På supportertåget gäller Skånetrafikens vanliga biljetter.”

Som tillägg kommer det att gå bussar från Ramlösa till och från Olympia i anslutning till tågen. Tåget stannar alltså i Ramlösa och därifrån kan man gratis åka särskilt anvisade bussar.