Publikfest blev målkalas på Stadion

Publicerad 17 oktober 2021 i Dam,Nyheter

Det slogs ett eget publikrekord på Malmö Stadion under söndagen. 543 personer fick se MFF kliva ut och ta en ny seger i division 3 när Kvarnby IK besegrades med 7–0.

Inför rekordmånga supportrar klev Malmö FF ut och rivstartade seriematchen mot Kvarnby IK på Malmö Stadion. Redan i den sjätte spelminuten bjöd hemmalaget publiken på måljubel när Meina Skarström förvaltade en närmast perfekt djupledsboll på bästa sätt. Anfallaren visade kyla när hon rundade en utrusande målvakt och behärskat rullade in 1–0 till MFF. I den bitande höstkylan värmde hemmalaget med ett tempostarkt anfallsspel som fortsatte att ge resultat framåt. När halvtidsvisslan ekade stod det 4–0 på resultattavlan men det hindrade inte de himmelsblå från att hålla tempot uppe efter pausvilan. Den andra halvleken inleddes på liknande vis som den första och återigen var det Melina Skarström som var sist på bollen. Josefine Carlssons vältajmade inlägg möttes av en läcker klackskarv från MFF:s nummer tio och därefter gick luften ur motståndaren som kröp längre och längre ner på egen planhalva. Bakåt fick Emma Svensson hålla en ny nolla och MFF tog en ny seger i jakten på serieledning och avancemang till division 2.

FREDRIK JAHNFORS efter matchen

– I stort ganska nöjda med vårt anfallsspel. Vi tappar våra positioner när vi blir för ivriga ibland men annars tycker jag att vi gör det vi förväntade av oss själva idag. Vi slutar aldrig spela utan kör på genom hela matchen. Sen är det ju så att, de har en jätteduktig målvakt men med det sagt så borde vi gjort ett par tre mål till, minst idag.

– När vi mötte Kvarnby i somras blev vi straffade av deras kontringar. Det hanterar vi mycket bättre den här gången. Visst, de kommer väl till två lägen men de får aldrig iväg några avslut på mål och Emma behöver inte ingripa en ända gång.

– Vi jobbar på och försöker bli bättre och bättre mot den här typen av motståndare som ställer upp med ett tydligt uppställt försvar. Och jag tycker verkligen vi har utvecklats just när det kommer till hanteringen av en motståndare som backar hem väldigt lågt. Vi har tålamod, vi håller tempot uppe. Samtidigt är vi idag bättre på att skapa oss själva numerära överlägen och komma till två mot en situationer och på så vis såra våra motståndare och ta oss in i straffområdet.

MÅL

MFF: Melina Skarström (6′) (53′), Emelie Erlandsson (18′) (33′), Rebecka Holm (38′), Madeleine Hejde (66′), Amanda Kander (87′)

VARNINGAR

MFF: Lovisa Wifvesson (62′)

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Ida Hansson, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde, Ida Lyberg
Melina Skarström, Rebecka Holm, Amanda Kander
Cassandra Harletun, Emelie Erlandsson, Stina Stadig

Ersättare: Malin Gunnarsson, Andrea Sjögren, Johanna Fredriksson, Anna Nystedt, Josefine Carlsson

huvudpartners

officiella partners