PRESSACKREDITERING SWEDBANK STADION

Publicerad 22 mars 2009

Tack för att du intresserar dig för att bevaka våra matcher. Här nedan hittar du information om hur du ska gå till väga och hur det går till på Swedbank Stadion. För frågor som inte finner svar här ringer du Patrik Jandelin på 0709-48 06 03.

Ny Stadion – lite nya rutiner
På Swedbank Stadion har vi två typer av pressplatser.

Först och främst har vi 48 st vad vi kallar för kommentatorplatser fördelade på 16 bord (med plats för tre personer vid varje). Dessa platser befinner sig högst upp på nedre etage, västra läktaren. På dessa platserna finns eluttag, möjlighet att koppla upp sig trådlöst men också ett uttag där man kan plugga in sin dator och följa sändningen från matchen på sin egen skärm.

Nedanför finns ytterligare 96 platser fördelade vid 48 bord (med plats för två personer vid varje). Här finns såklart också eluttag och det går att koppla upp sig trådlöst mot Internet.

Den nedre sektionen är justerbar i storlek som vi kommer anpassa efter hur stor förfrågan vi har från pressen inför respektive match. Resten av platserna släpper vi till försäljning dagarna innan match. Dock kommer vi vara noga med att avskilja pressdelen från det som då blir en tillfällig publikdel. Pressläktaren är en arbetsplats och det är lika viktigt för oss som för er.

Fasta platser, avbokning och extra tilldelning
De media som vet att de kommer bevaka majoriteten av matcherna kan tilldelas fasta platser. Dessa blir då inte personliga utan kan fördelas inom redaktionen utifrån arbetsuppgifterna. Ska man utnyttja sina fasta platser räcker det med att anmäla sig i pressentrén när man kommer. Fasta platser gäller endast för samtliga Allsvenska matcher på Swedbank Stadion, samt Svenska Cupen. OBS! Gäller alltså inte landskamper, U-21 EM eller andra internationella matcher.

Ansök om fasta platser till patrik.jandelin@mff.se

Om man har fast plats och inte tänker utnyttja den ber vi er att avboka den senast 3 dagar innan match på pressackreditering@mff.se

Vill man utöka bevakningen vid något tillfälle kan man söka extra tilldelning. Skicka ansökan senast tre dagar innan match till pressackreditering@mff.se

OBS! På pressläktaren ska det bara sitta arbetande journalister. Media kan dock köpa rena åskådarplatser (i mån av plats) mot faktura på den tillfälliga publikdelen nedanför pressläktaren.

Tillfällig ackreditering
Vi ser till att hålla platser även för media som mer tillfälligt bevakar våra matcher. På samma sätt håller vi alltid platser för media som främst bevakar gästande lag.
Förfrågan om tillfällig ackreditering, dvs match för match, skickas till senast tre dagar före match till pressackreditering@mff.se

Fotografer
På samma sätt som övriga journalister tilldelar vi fasta fotografackrediteringar till de som bevakar majoriteten av våra matcher. Ansök till patrik.jandelin@mff.se

För tillfällig fotografackreditering ansöker man på pressackreditering@mff.se senast tre dagar innan match.

Sen ansökan
Vi vet att det är snabba ryck i ert arbete och att ni ibland inte kommer kunna söka ackreditering i rätt tid. Vi kommer såklart göra allt vi kan för att lösa det på ett bra sätt även för er som kommer in med sena ansökningar, men vi kan inte ställa några garantier.

Lite mediafakta
Vi har ett pressutrymme om totalt 300 kvm som innefattar en presskonferensdel och i direkt anslutning till det en yta med ca 50 arbetsplatser. Det finns trådlöst Internet på hela arenan. Media har egen ingång, nr 27, från västra sidan. Pressrummet kommer att öppnas 90 minuter innan matchstart, och vara öppet 90 minuter efter matchslut. Dock kommer vi öppna 2 timmar innan matchstart på hemmapremiären så att ni har lite extra tid att känna in er i allt det nya.

Ingen media kommer tillåtas inne i omklädningsrummen. Intervjuer görs i Swedbank Stadions Mixed zon och i samband med presskonferensen efter match.

MFF har ingen egen parkering. Norr om Baltiska Hallen kommer Parkering Malmö fortsatt att ha 20 pressparkeringsplatser. För frågor om parkering hänvisar vi till Bo Raneheim på Stadionkontoret (0706-74 26 67)

Varmt välkomna på Swedbank Stadion!