Premiärsegrar för P19 & P17

Publicerad 15 juni 2020 i Nyheter,Ungdom

Både P19 och P17 mötte Kalmar FF i sina respektive seriepremiärer – och båda lagen spelade hem tre poäng.

P19

Malmö FF – Kalmar FF 4–0 (1–0)
Amin Sarr 2, Mubaarak Nuh, Melker Roslin

Seriepremiär på ett soligt Malmö Stadion och ett för dagen förstärkt P19 med A-lagsspelarna Amin Sarr, Amel Mujanic och Linus Borgström. MFF gjorde också 1–0 tidigt då Mubaarak Nuh var påpassligt framme när Kalmar-försvaret slarvade.

– Efter 15 minuter kommer vi in i det och tar över matchen. Sedan har vi rätt bra koll på läget även om prestationen var ojämn sett över 90 minuter, vilket inte är speciellt konstigt i den här situationen, säger Roland Larsson, tränare i P19.

Tidigt i den andra halvleken punkterade Amin Sarr matchen med två individuellt skickliga mål. Melker Roslin fastställde sedan slutresultatet till 4–0.

– Det var härligt att få spela match igen och Kalmar bjöd på bra motstånd. Tre av våra fyra mål kommer till efter ett aggressivt presspel högt upp i banan, det är något vi fokuserar mycket på, säger Larsson.

P17

Kalmar FF – Malmö FF 1–4 (1–2)
Casper Nilsson, Markus Björkqvist, Ajdin Avdic, Deniz Salievski

Kalmar FF satte hög press på MFF i den första halvleken och stundtals hade de himmelsblå svårt spelmässigt. Ändå gjorde laget två mål och hade dessutom två bollar inne som blåstes bort för offside.

– I andra har vi bättre kontroll och skapar flera hundraprocentiga målchanser. Kan vi bli ännu mer kliniska kommer vi bli ännu mer svårslagna, säger Max Westerberg, tränare i P17.

Till slut blev det fyra mål och fyra olika målskyttar för MFF:s del.

– Vi är en grupp individer som kan göra mål på många olika sätt, vilket jag tror är positivt. På egen hand, skott från distans, spela oss till målchanser och numer även på fasta situationer.

Kommande omgångar

P19
IFK Värnamo – Malmö FF
Onsdagen 17 juni 13:00

P17
IFK Norrköping – Malmö FF
Torsdagen 18 juni 13:30

huvudpartners

officiella partners