Premiärseger i Kalmar

Publicerad 03 april 2022 i Herr,Nyheter

Under en klarblå himmel blev Isaac Kiese Thelin matchvinnare för MFF i den allsvenska premiären borta mot Kalmar FF. Med pannan nickade han in matchens enda mål.
– Alla tränare vill ha en Isaac i sitt lag, konstaterade Milos Milojevic efter matchen.

Isaac Kiese Thelin nickade in målet som gav MFF tre poäng i premiären. Efter lång skadefrånvaro fick även Ola Toivonen hoppa in och känna på allsvenskt spel igen.

NYCKELHÄNDELSER:

1′ Isaac Kiese Thelin med avsparken. Där är den allsvenska säsongen 2022 igång!

5′ Vi kommer i en tre-mot-tre situation på offensiv planhalva. Adi hittar Veljko i djupet, som rundar målvakten läckert, men avslutet som följer blockas av uppoffrande hemmaförsvarare.

10′ Adi Nalic med en fantastisk krossboll över till Veljko på vänsterkanten. Veljko bryter in, går på avslut men skottet över.

42′ JIB får bollen i djupled och drar sig ner mot kortlinjen. Inne i straffområdet finns både Isak och AC. JIB söker fötterna på AC men lagkaptenen lyckas inte hålla nere avslutet som går över.

45′ Adi drar sig ut på högerkanten. Med ett fint inlägg når han JIB som sätter dit pannan men Kalmarmålvakten med en vass reflexräddning.

66′ Martin söker sig ner till kortlinjen med bollen. Inlägget är hårt och bra men KFF:s målvakt boxar undan bollen precis framför Isaac.

75′ Vi gör vårt andra byte i matchen och vi säger välkommen tillbaka ut på plan till Ola Toivonen!

76′ MÅÅL! Eric fångar in en andraboll till höger om offensivt straffområde. Inne i straffområdet finns gott om himmelsblå, Eric söker straffpunkten som Isaac tajmar perfekt med pannan och nickar in 0–1!

Milos Milojevic efter matchen:

– Först vill jag säga att vi ständigt hotar och kommer in bra bakom deras försvarslinje. Däremot borde vi utnyttjat de lägen vi skapar betydligt bättre. Vi visste att vi skulle skapa målchanser men idag tar vi inte tillvara på dem. Den här matchen skulle vi stängt mycket tidigare.

– Sen vill jag också säga att vår motståndare Kalmar gör en väl genomförd match. I ungefär 20 minuter i den första halvleken ger vi vår motståndare möjligheten att ta över matchbilden och det utnyttjar dem. Vi tror det räcker att springa runt och pressa en och en men det går inte. Vi måste arbeta som lag i alla situationer genom hela matchen.

– Helt klart ingen bra känsla när de kommer runt om oss på kanterna men väl i straffområdet gör vi ett riktigt bra försvarsarbete. Jag hade önskat att vi var lika mycket på tårna i offensivt straffområde idag.

– Det betyder mycket för oss att ha en spelare som Isaac i laget. Han är en anfallare som kan göra viktiga mål. Han gör en bra match och är stor och stark och viktig för oss i uppspelen. Han ger oss lugn. Alla tränare vill ha en Isaac i sitt lag och jag är glad för hans skull att han fått den här fina starten med två mål på två matcher.

MÅL:

Kalmar FF:
Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (76′)

VARNINGAR:

Kalmar FF:
Malmö FF: Lasse Nielsen (15′), Erdal Rakip (33′), Ola Toivonen (86′)

LAGUPPSTÄLLNING:

Johan Dahlin
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Martin Olsson
Jo Inge Berget (Nanasi 59′), Erdal Rakip (Toivonen 75′), Anders Christiansen, Adi Nalic (Chalus 89′), Veljko Birmancevic
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Ismael Diawara, Felix Beijmo, Matej Chalus (89′), Sebastian Nanasi (Berget 59′), Ola Toivinen (Rakip 75′), Malik Abubakari, Hugo Larsson

huvudpartners

officiella partners