Premiärkollen: Att åka på bortamatch

Publicerad 29 mars 2024 i Herr,Nyheter

En bortamatch kan vara mycket mer än bara en match. Premiärkollen tog en avstämning med MFF Support inför årets första bortaresa.

Förra säsongen var Norrköping borta den näst sista bortamatchen.

I år inleder Malmö FF säsongen med en bortamatch vilket innebär säsongens första bortaresa för alla supportrar. För den som vill åka tillsammans med andra är MFF Supports resor ett alternativ.

Vanligtvis arrangeras resorna med buss men i år går färden upp till Norrköping med tåg.

– Vi ville testa tåg. Det går snabbare än buss och brukar vara bra stämning, säger Carl-Peter Holgersson.

Han och Karolina Rosenqvist är ansvariga för MFF Supports bortaresor. Tillsammans bokar de bussar och samlingspubar för att alla MFF-supportrar ska kunna ladda upp på bästa sätt. Tanken är att möjliggöra att så många som möjligt kan åka på bortaresor på ett smidigt och prisvänligt sätt.

Till lördagens premiär har drygt 300 supportrar använt MFF Supports rabattkod och tar tåget upp till Norrköping.

– Det fina med bortaresor är att det är alla kategorier av supportar som åker. Från familjer, par, unga, äldre och en hel del som åker ensamma som får ett sällskap att resa med. Det är ett fantastiskt sätt att lära känna fler MFF:are på. Om vi pratar om laget för alla och MFF-familjen så tycker jag att man verkligen kan se det när man åker på bortaresor, att det är personifierat, säger Karolina och fortsätter:

– Det är också ett sätt att förlänga matchupplevelsen på. Det är både före och efter.

Minnen som fastnat

Det går att boka resor med MFF Support till vårens alla bortamatcher redan nu och till säsongens andra bortaresa, som går till Värnamo, börjar det bli slutsålt. Men desto tidigare supportrar bokar, och de ser hur stort intresset är, desto större chans är det att de kan boka fler bussar.

Genom åren har de samlat på sig stor erfarenhet av att åka på bortaresor och några tips till de som resor är att ha med sig gott om vatten och matsäck (framför allt på längre resor).

– Jag såg en gång någon som tagit med sig ett tomt örngott och fyllde det med kläder på vägen hem för att använda som kudde, det var smart, säger Karolina.

Vilket är ert bästa minne från en premiärresa?

– Bortapremiären i Kalmar 2022! Jag reste med supporterbussarna tillsammans med mina söner. Det var otrolig stämning på bussen, på samlingspuben och bra tryck. Det blev ett berömt matstopp på vägen hem som gjorde att vi kom tillbaka till Malmö sent och vi missade sista tåget hem till Helsingborg och fick ta in på hotell. Det var en fantastisk bortapremiär, säger Karolina.

Känslorna inför premiären

För Carl-Peter är det inte en specifik premiärresa som sticker ut.

– Det är många resor som sticker ut. Det är ner till Europa när man åkte fram och tillbaka till Salzburg. Men också till Häcken förra året när alla följde Elfsborg – Degerfors på vägen hem. Det var dålig stämning när vi började åka men i höjd med Halmstad blev det otroligt bra stämning på bussen.

Vad ser ni mest fram emot med att Allsvenskan nu startar?

– Jag brukar längta efter att gå upp för trappan till ståplatsläktaren för första gången för säsongen och träffa alla vänner man mest träffar på matcherna, säger Carl-Peter.

– Jag känner mest – äntligen! Jag är spänd, förväntansfull och det ska bli fantastiskt roligt, säger Karolina.

Bortaresor med MFF Support

huvudpartners

officiella partners