Premiärinformation – del 3

Publicerad 11 april 2009

I den tredje delen informerar vi lite om utbudet i kioskerna, lite allmänna trivselregler och lite supporterinformation.

Allmän flaggdag
Malmö FF:s supportrar har utlyst allmän flaggdag på måndag och därför uppmanar vi alla som skall på matchen att ta med sig en flagga eller köpa en i MFF Shopen i Kulan, utanför eller på stadion. Flera tusen flaggor har köpts in och dessa säljs för en billig peng matchdagen.

Kom i tid!
För att ha tid att se er omkring och inte missa något av invigningen så rekommenderar vi er att komma i god tid till Swedbank Stadion. Grindarna öppnar 16.00.

Ingen öl på läktarna
Öl kommer att säljas i kioskerna. Det är däremot inte tillåtet att ta in ölen på själva läktaren. Vänligen respektera detta.

Rökfri stadion
Swedbank Stadion är en rökfri stadion. Det finns inga rökrutor utan rökning får ske utanför stadion.

Ingen tobak, tuggummi eller jordnötter kommer att säljas
Vi vill ha en fotbollsstadion där alla kan vistas och känna sig välkomna. Därför har Malmö FF tillsammans med vår partner SSP tagit ett par principbeslut med hänsyn till allas trevnad.

Tobak
Vi har valt att inte sälja någon form av tobak på Swedbank Stadion då det råder rökförbud på hela arenaområdet.

Tuggummi
SSP säljer godis, popcorn, glass och choklad, men vi har valt att inte sälja tuggummi.
Vi vill bidra till att hålla den nya fräscha stadion fri från tuggummikladd.

Jordnötter
SSP har med hänsyn till allergiker och astmatiker valt att cashewnötter, pistagenötter och mandel finns till försäljning, men inte jordnötter.

– Vi blev uppmärksammade på jordnötsallergin av en orolig pappa som undrade hur hans barn som p g a astma är överkänslig mot jordnötter skulle kunna få uppleva fotboll på den nya fina stadion. Jordnötter är en luftburen allergi och vi har med hänsyn till detta valt att inte servera detta på våra kiosker eller restauranger på Swedbank Stadion.

Vi kommer inte att kunna garantera att det inte finns jordnötter på arenan men från SSP:s sida så väljer vi att erbjuda annat, berättar Caroline Åberg marknadskoordinator på SSP.

Namnen på kioskerna är klara
Nu har vi namnsatt kioskerna och målet är att besökarna ska förstå vilket sortiment och utbud kiosken har genom namnet på kiosken.
– Fatöl & Kiosk – ett klassiskt kioskutbud med glass, popcorn, korv, godis, fatöl, kalldryck, kaffe och kaka. Finns på alla etage

– Simply Coffy – kiosken med Fairtrade Caffè latte, espresso och cappuccino samt KRAV-märkt bryggkaffe serverat med ekologisk mjölk. Finns på nedre etage.

– Nyttigt & Fräscht – exempel på sortimentet är juicer, smoothies, smaksatt vatten samt vegetarisk smörgås. Finns på nedre och övre etage

– Korv & Annat och Burgare & Annat – här erbjuds korv, hamburgare, falafel samt öl och kalldryck. Finns endast på norra sidan med två kiosker. Placeringen av dessa kiosker är begränsade av byggnadstekniska skäl och med hänsyn tagen till gällande regler för livsmedelshygien.

– Godis & Gott – ett sortiment med blandat godis, popcorn. Finns endast på södra sidan på nedre etage.

Matutbudet på Swedbank stadion
Vi har ambitionen att kunna erbjuda ett bredare utbud än vad som tidigare erbjudits på fotbollsmatcherna. Då vi tillträder stadion lite tidigare än planerat från början så kommer vi att ha begränsade möjligheter när det gäller mat och fullständigt sortiment. Vårt kök samt stora delar av beredningsytorna kommer ej att vara klara de första matcherna.

Malmö – Sveriges första Fairtrade City diplomerade stad
Swedbank Stadion sätts på Fairtradekartan genom att vi väljer att använda Fairtradebönor i vårt specialkaffe. I våra Simply Coffy kiosker på nedre etage kommer vi att kunna erbjuda en Fairtrade Caffè latte med Fairtrade socker, ekologisk mjölk och Fairtradechoklad därtill.

Betalningsmedel
Kontokort eller kontanter
(ej rikskuponger eller utländsk valuta)

I hälften av kioskerna kommer det att finnas möjlighet att betala med kontokort (undantaget Diners och American Express). I övriga kiosker är det endast kontant betalning.

O´Learys Bar & Restaurant
Öppnar den 1 juni, vi reserverar oss för ev. utbudsrestriktioner under UEFA turneringen som pågår 1-29 juni. O’Learys blir den naturliga samlingsplatsen för er som gillar sport i alla dess former. Öppet alla kvällar i veckan med spännande sportevenemang, matcher och för lunch måndag-fredag. Här kommer ni att kunna följa bortamatcherna på hemmaplan!

Premiärinformation – del 1 hittar du här.

Premiärinformation – del 2 hittar du här.