Premiärhelg för nystartade Malmö FF Akademi

Publicerad 14 april 2023 i Nyheter

Efter fyra år i MFF:s ungdomsverksamhet tar föreningens flickor 19 i helgen klivet in i seniorfotbollen när nystartade Malmö FF Akademi har seriepremiär i division 4. Leder laget gör tränare Jeff Petersson.

Malmö FF ­­– Askeröds IF

När: Söndag 16 april, kl 14:15
Plats: Stadionområdet Plan 10 

Jeff, på söndag är det seriepremiär med allt vad det innebär, men det blir en lite speciell sådan för er då det är första matchen på seniornivå för de här tjejerna. Hur är det?

– Det ska bli väldigt spännande och något vi längtat till. Vi har faktiskt smygstartat med ett par träningsmatcher mot just seniorlag för att få känna på det lite innan serien väl drar igång. Det är en omställning, det har varit en utmaning för oss fysiskt, så jag tror det varit nyttigt att försöka ställa in sig på vad det är som väntar redan under försäsongen.

Vad betyder det för er att få möta seniorlag i seriesammanhang redan nu?

– Det betyder väldigt mycket för oss. Ur ett framtidsperspektiv så tror jag det här ger oss som förening en bra fördel i att göra våra flickspelare förberedda på vad det innebär att ta klivet upp till A-lagsfotboll. Vi kommer också utveckla och få fram mogna och fysiska fotbollsspelare.

Tjejerna har nu tillhört Malmö FF:s ungdomsverksamhet i fyra år. Hur har laget utvecklats under den här tiden?

– De har tagit stora kliv och utvecklas hela tiden. Vi har en tydlig tråd genom hela verksamheten där vi vill få fram kloka och bolltrygga spelare. Så vårt fokus är att förbereda spelarna så mycket det bara går för att de en dag ska kunna ta klivet upp i vårt A-lag. Inför den här säsongen var det ett par spelare som tog klivet upp permanent. Men vi har en tajt relation och dialog med A-laget och det har varit en hel del spelare som fått testa på att både träna och spela match med A-laget. Det är roligt att se hur de tar för sig.

Under årsmötet 2021 blev du utsedd till ”årets ungdomsledare i föreningen”. Vad har det betytt för dig?

– Det var oerhört kul och glädjande. Ett bevis på att all den tiden man lägger ner ger resultat. Det var väldigt stort och motiverar mig dagligen.

Hur kommer det gå för er i division 4?

– Jag tror och hoppas att vi vinner division 4. Vi har alla som målsättning att vinna serien och avancera i seriesystemet.

huvudpartners

officiella partners