Premiär för U-21 ikväll mot Landskrona BoIS

Publicerad 20 mars 2012

En aningen stympad U-21 serie har premiär ikväll. Alex Nilsson från A-truppen spetsar ett hungrigt U-19 gäng.

Helsingborgs IF, Telleborgs FF och Ängelholms FF har valt att hoppa av årets U-21 serie. Med åtta lag kvar blir det bara 14 matcher i serien och U-21 coachen Patrick Winqvist söker kvalificerat motstånd för träningsmatcher för att hålla uppe nivån.

– Vi möter t.ex. HIF nu på måndag i en träningsmatch. Då kommer vi kunna ge de spelare i A-truppen som inte får speltid mot Häcken i genrepet en bra genomkörare, menar Winqvist.

U-21 laget är ingen träningsgrupp. Det är en matchserie där man mixar spelare från U-19 och A-truppen. Uttagningarna görs tillsammans med A-lagets tränare. I fredags spelades två matcher mot Elfsborg. Alex var uttagen i A-truppen och kom in i andra halvlek, men fick därmed inte så mycket speltiod. Därför är han med från start ikväll mot Landskrona BoIS.

– Vi för alltid en diskussion med Norling om vilka spelare från A-truppen som ska ha speltid, säger Winqvist. Sen fyller vi på med spelare från spetsgruppen och U-19.

I år är det bara Mjällby och Kalmar av de Allsvenska lagen som MFF kommer möta i U-21 serien. För laget är målet med seriespelet självklart.

– Vi hoppas och vill vinna alla matcher, slår Patrick Winqvist fast. Det gäller för alla lag som representerar MFF.

Matchen spelas i Landskrona med start kl 17. För mer information och laguttagning, läs vidare här.