Premiär för U-21 idag!

Publicerad 12 mars 2013

Idag, tisdagen den 12 mars, spelar MFF U-21 premiärmatch för säsongen. Motståndet är BK Häcken och matchen spelas kl 16.00 på plan 9.

Den nya U-21 serien är utformad för att bättre fungera som ett komplement till Allsvenskan. Meningen är att spelarna i A-truppen, som inte fått matchtid i Allsvenskan, istället ska matchas mot bra motstånd i U-21.

– För oss är det otroligt viktigt att den här serien håller hög kvalitet. Ska vi hålla igång och utveckla alla spelarna i en trupp på 25 man måste de spela bra matcher, säger MFFs Sportchef Per Ågren.

U-21 spelas inledningsvis i en regional serie med dubbelmöten, i MFFs grupp ingår också IFK Göteborg, Halmstad BK, Helsingborgs IF, BK Häcken, Mjällby AIF, Häcken, Kalmar FF och Östers IF. Tanken är att när Allsvenskan igång ska U-21 matcherna försöka spelas dagen efter den Allsvenska matchen, så att man alltid kan ge rätt spelare speltid.

– Det ska bli spännande att se de här killarna agera i tävlingsmatch, säger Daniel Andersson. Det blir lite annorlunda när man inte kan spela ihop ett lag, så utmaningen ligger i att få alla de yngre killarna att ta till sig sättet vi vill spela i A-laget.

Med det nya upplägget på U-21 serien har ambitionen höjts. Siktet är att serien ska bli den tredje största i Sverige, efter Allsvenskan och Svenska Cupen.

–  För vår del vill vi såklart vinna matchen, det vill vi alltid göra i MFF, slår Daniel fast. Men samtidigt handlar det mycket om att vi ska kunna utveckla killarna på bästa sätt. Att ge dem matchtid och då får vi inte stirra på resultatet. Nu gäller det att killarna visar att de vill vara med och konkurrera om platserna i A-laget.

Till dagens match är följande spelare uttagna:

Målvakter: Sixten Mohlin, Robin Olsen,
Backar: Alex Blomqvist, Marcus Haglind-Sangré, Pa Konate, Oscar Vilas Nilsson, Edvin Ahmetovic
Mittfältare: Simon Kroon, Marcus Hortén, Amin Nazari, Eric Crona, Erdal Rakip
Anfallare: Benjamin Fadi, Petter Thelin, Jesper Rindmo, Mirza Halvadcic

Matchen spelas på konstgräsplan 9 (längs Stadiongatan) och börjar kl 16.00.