Premiär för Allsvenska museet

Publicerad 20 maj 2014

Den 3 augusti 1924 spelades Allsvenskans allra första match genom tiderna. I år är det 90 år sedan den legendariska avsparken och det firas genom ett stort jubileum. Först ut bland jubileumsaktiviteterna är lanseringen av Sveriges första digitala fotbollsmuseum, Allsvenska museet, som igår öppnad för allmänheten.

Allsvenska museet är Sveriges första digitala fotbollsmuseum och en storslagen hyllning till vår rika fotbollshistoria. Objekten i museet har donerats av oss och andra klubbar som spelar, eller har spelat, i Allsvenskan sedan 1924. I museet kan man ta del av bilder på bland annat av gamla matchprogram, pokaler, medaljer, matchtröjor, biljetter, lagfoton, arenor, historiska matcher, SM-guldfiranden, lokala läktarprofiler, souvenirer och mycket mer. Samlingen av objekt är unik och har inte tidigare visats i något sammanhang. 
 
Nu öppnas museet även upp för allmänheten, som från och med idag kan beskåda de donerade objekten och själva bidra med sina egna fotbollsminnen på http://www.allsvenskamuseet.se/.