Prahl om spelarna

Publicerad 07 februari 2002

Prahl om spelarna

Bland blänkande bilar av bättre märke hos en av stans större handlare – och tillika ljusblå sponsor – hade MFF-Nätverket kickoffträff på onsdagskvällen, med hela A-truppen och ledningen på plats för en presentation.

Och – det blev Tom Prahl själv som skötte presentationen. Lagdel för lagdel beskrev han kort varje spelare, gärna med glimten i ögat, och mff.se hade förstås ett öra på plats. Litet förbehåll: Efter drygt två månader som tränare och med lika lång tid kvar till seriestarten ska förvisso inte nedanstående – dessutom yttrat i informellt sammanhang – anses ristat i sten. Men som bränsle till den funderingarnas, spekulationernas och längtans eld som förtär oss som värst dessa långa månader…

Målvakter

Driss El Asmar
– Mannen som inte åt under hela december, då det var ramadan. Driss har många fina kvaliteter och skall kämpa med Lee Baxter om att bli förstemålvakt.

Lee Baxter
– Lee gör sin andra säsong i klubben, och i år ska ha ta ett steg till i sin utveckling och kämpa med Driss om en A-lagsplats.

Patrik Eklund / Daniel Pode
– Två väldigt lovande målvakter som det skall bli spännande att följa. Med vårt nya lärlingssystem tränar de med seniortruppen varannan vecka.

Försvarare

Mikael Roth
– Från den trevliga staden Halmstad. Mikael Roth har varit här ett par säsonger och behöver väl ingen närmare presentation. Vår målsättning har varit att ha två spelare på varje position i år, och Mikael med sin fina vänsterfot konkurrerar om en vänsterbacksplats.

Robert Kjellin
– Snabb, följsam. Vi kan använda Robert både som höger- och vänsterback.

Jussi Nuorela
– Kommer förhoppningsvis att vara med och tävla om att axla Olof Perssons mantel som innerback. Jussi visade i Rostock att han blir en man att räkna med.

Matias Concha
– Matias kan vi använda både som försvarare och mittfältare på högersidan. Han har bra teknik, snabbhet och spänst och egentligen alla förutsättningar att få sitt riktiga genombrott i år.

Jeppe Vestergaard
– Så har vi mannen från Köge. Jeppe kan spela både back och mittfältare till vänster. Snabb, läser spelet bra.

Gudmundur Mete
– Turkisk pappa, isländsk mamma och en riktig hårding. Han skall putsa till sig lite, så blir han riktigt, riktigt bra.

Daniel Majstorovoc
– Det skulle förvåna mig om han inte tar ytterligare ett steg framåt i sin utveckling, så att någon från ett blågult lag kan ta luren och ringa honom.

Billy Berntsson/Dan Ingvarsson/ Patrik Åkesson
– Alla tre lärlingar, och intressanta spelare med många kvaliteter. I första hand backar, om än Billy och Dan gjorde debut mot Rostock på mittfältet. Patrik Åkesson är en välväxt innerback, duktig på huvudet.

Mittfältare

Hans Mattisson
– Jag blev imponerad av honom under Thijssens tid, då han var spindeln i nätet i MFF. Får han vara frisk har han många bra kvaliteter som vi får användning för.

Jörgen Ohlsson
– Liksom Hans Mattisson en karaktärsspelare som varje tränare gillar att ha i sitt lag. Jörgen hade kunnat tillhöra vilken lagdel som helst.

Kenneth Gustavsson
– En ung spelare med bra teknik. Om vi har lite tålamod kommer vi att få det att fungera med Kenneth. Det är hård konkurrens på mittfältet, men hans chans kommer nog så småningom.

Joseph Elanga
– Oerhört snabb. En sällsynt löparbegåvning som kommer att bli ett riktigt vasst vapen på vänsterkanten.

Brian Steen Nielsen
– När jag såg i tidningen att Brian Steen Nielsen blivit klar för MFF, svor jag tyst för mig själv i Halmstad. Nä, förresten, jag svor högt. ”Han skulle vi haft!” Nu har jag honom i mitt lag.

Erik Johansson
– Var vi ska använda Erik Johansson har jag inte riktigt klart för mig, men jag tror vi får svaret ganska snart. Erik har fin teknik och fin löpförmåga – kan vi kombinera dem blir det bra.

Jon Jönsson
– Brian Steen undantagen hade vi ett babymittfält i andra halvlek mot Rostock, med Billy Berntsson, Dan Ingvarsson och Jon Jönsson, och det fungerade bra. Jon har bra huvudspel, snabbhet och teknik, och med lite bättre försvarsspel kan han bli en allsvensk spelare i år.

Peter Sörensen
– Han måste se till att hålla sig frisk, och jag hoppas han kommer igång snart. Han har fina ledaregenskaper och är en stark, kraftfull spelare som det inte finns så många av idag.

Fredrik Andersson
– Vi ska se om han är så bra som Bosse Nilsson säger… eftersom Fredrik varit långtidsskadad har jag inte sett honom spela, men jag litar på Bosse.

Anfallare

Andreas Yngvesson
– Snabb i djupled, målfarlig, rapp, oöm och under hösten gjorde han en del mål också. En spelare som inget försvar gillar att möta.

Niklas Skoog
– Från att ha varit en av Sveriges bästa straffområdesspelare utvecklades han till en fotbollsspelare av stora mått ifjol. Vi har stora förväntningar och förhoppningar på Niklas.

Peter Ijeh
– Snabb, teknisk och skjuter som en häst sparkar. Peter Ijeh har alla komponenter som krävs av en toppforward. Nu ska vi bara få allt att fungera samtidigt. Då…

Markus Rosenberg
– Har genom åren inte utmärkt sig i pojk- och ungdomslandslag, men kom nu mycket välförtjänt med i U21-landslaget. Han har rätt inställning, rätt huvud… lite lagom tjurig. Vi kommer att ha stor nytta av honom.

Idel positiva ord av tränare Prahl, förstås, men han fick ett par tillbaka också. Lite senare i kvällens program, då Brian Steen Nielsen fick frågan om sitt intryck av honom:
– Der er kommet styr på tingene sedan Tom Prahl tog över. Han är en av de tre bästa tränarna jag haft. De är Morten Olsen, Tom Prahl…. ja ockå nån till!

Fotnot: Mats Lilienberg är ju i Kina, och var således inte på plats för att bli presenterad.