Prahl efter matchen

Publicerad 04 augusti 2003

En besviken MFF-tränare luftar några tankar efter derbyförlusten.
– En insats i paritet med matchen mot Göteborg. Varför den kommer nu vet jag inte.

Några snabba Prahl-kommentarer från pressmötet efter kvällens match:

– Det visar sig för hundrafemtionde gången att en utvisning till motståndarlaget inte behöver innebära en fördel. BoIS är kalla, lämnar backlinje och mittfält intakt och räknar med att få någon chans. Vilket de får, och Kusi-Asare gör det bra, men är ju ingen bra markering av oss heller.

– I första halvlek tycker jag vi har viss kontroll. De skapar väldigt lite; vi skapar inte mycket heller, men vi har ett bra grepp och Andreas Yngvesson har en fin chans. Det såg egentligen ut lite som matchen ifjol, mycket ställningskrig.

– Inför andra halvlek ville vi se bättre rörelse från våra forwards, och att de jobbade mer tillsammans, och vi ville öppna upp vår högerkant. Istället går vi ner i intensitet.

– Vi rör oss för dåligt och har inte många passningar inom laget i följd. Vi går över till 3-5-2 och det har väl viss effekt – men vårt mittfältär inte bra idag. Och ingen av våra forwards är bra – de blir alldeles för stillastående och lätt bortplockade. Och backlinjen slårmför enklar uppspel. Den här insatsen var i paritet med matchen mot IFK Göteorg, och varöfr den kommer nu vet jag inte.