Pontus Jansson: ”Vi har fortfarande allting i egna händer”

Publicerad 05 juli 2013

Pontus Jansson spelade hela matchen när MFF fick 0-0 mot Drogheda United på bortaplan. Nästa vecka väntar returen hemma i Malmö och Jansson är hoppfull och pekar på att det är MFF som sitter i förarsätet.

Några minuter efter att matchen mellan Drogheda United och Malmö FF blåsts av står Pontus Jansson tillsammans med Simon Thern och Markus Halsti och diskuterar spelet och vad som gjorde att matchen slutade 0-0.

– Vi hade såklart velat få in någon boll, men vi har fortfarande allting i egna händer. De spelade med stort hjärta, vilja och kämpade över hela banan. Vi gick ut för att vinna men 0-0 på bortaplan i ett kvalspel är fortfarande ett bra resultat inför hemmamötet, berättar Pontus Jansson.

Precis som väntat gick Drogheda United ut hårt och satsade på sin fysik mot det något mindre men mer tekniska Malmö FF.

– Det är precis så det ska vara. De tvekade aldrig att gå in i en närkamp och vi visste att de skulle spela så. Innan matchen hade vi diskuterat att de troligtvis skulle spela många långbollar på deras stora killar. Oftast vann vi duellarna vid deras förstainlägg men sen fick vi inte riktigt tag i andrabollarna vilket gjorde att de kunde sticka in bollen i mellan oss vilket gjorde att de fick några halvchanser, berättar Jansson.

Vi börjar spela bra i den första kvarten då bollen gick längs marken och Drogheda United hade svårt att hinna med. Sen kändes det som att vi sjönk in i deras speltempo och spelidé genom att slå långbollar på våra anfallare. Kan du hålla med om det?
– Det är svårt att analysera nu direkt efteråt. Men visst kan det ha varit så. I halvtid diskuterade vi igenom det som inte fungerade men vi sa till varandra att fortsätta att spela för att trötta ut dem, och det gjorde vi också. Efter deras utvisning trycker vi på med mycket folk och försökte verkligen men vi lyckades tyvärr inte. Självklart ville vi vinna matchen men jag är i alla fall själv glad över att vi höll nollan, det var längesedan sist.