Pontus Jansson om sin allsvenska debut: Fruktansvärt roligt!

Publicerad 15 september 2009

Det är tisdag eftermiddag och Pontus Jansson har precis avslutat sitt skolarbete vid ProCivitas fotbollsgymnasium för dagen. Kvällen före gick en dröm i uppfyllelse för den 18-årige MFF-talangen då han fick göra allsvensk debut i segermatchen mot Djurgården på Stockholms Stadion.

Grattis till den allsvenska debuten!
– Tack så jättemycket!

Hur kändes det?
– Det kändes fruktansvärt roligt. Har väntat nu i ett par matcher där jag suttit på bänken hela tiden, så det var skitkul att få komma in.

Var du nervös?
– Nä faktiskt inte, jag var mer spänd för lagets skull att vi skulle vinna matchen.

Vad sade Rolle och Hans till dig före ditt inhopp?
– Att jag skulle gå in och försöka hålla i bollen så att tiden skulle gå. Få till några frisparkar och sådär.

Hur tycker du det gick för dig?
Tycker det gick helt okej. Det var rätt mycket långa bollar så det var väl inte så mycket att jobba med. Men det var bra att vi vann i alla fall.

Vad är dina intryck från matchen i sin helhet?
Djurgården hade bra press på oss i början, men efter målet tycker jag att vi kom in i det. Sen på slutet så var det vi som kontrollerade matchen. Sen är det klart att i och med avbrottet så kommer vi även ur rytmen. Fast där gjorde Rolle och Hans ett bra jobb med att hålla igång oss.

Hur påverkade incidenten med inkastade föremål och publik på planen er?
– Förutom att vi kom ur rytmen påverkade det oss inte alls. Det var inte så att man sprang omkring och var rädd eller så. Man märkte ju att stora delar av publiken tog avstånd och buade ut de som sprang in på planen.

I Djurgårdsmatchen fick tre MFF-spelare sin tredje varning och är därmed avstängda i nästkommande match. Hur ser du på dina möjligheter att få spela mot Elfsborg på måndag?
Det är klart att chansen finns och det gäller att kämpa och visa på träningarna att man vill vara med. Men jag är glad bara jag är med i truppen.

 

//Helen Johansson