Pontus Jansson byter tröjnummer

Publicerad 14 februari 2012

Pontus Jansson kommer i fortsättningen att spela i tröja nummer fem. Samtidigt lovar han alla som köpt en matchtröja med Jansson och 15 under 2012 att personligen stå för kostnaderna för att byta in den mot en ny matchtröja med rätt nummer.

Hallå där Pontus Jansson. Varför byter du tröjnummer?
– Jag och Per Ågren hade en diskussion om det. Han menade på att klubben ser mig som en etablerad spelare och då ville man att jag skull ha ett lägre nummer. Jag funderade länge på det men sedan bestämde jag mig.

– Herregud om Malmö FF ser mig som en etablerad spelare och vill att jag skall ha tröja nummer fem så känner jag mig hedrad.

Dessutom hade min bror* nummer fem när han spelade i Allsvenskan så det är också lite skoj.

Men du har ju blivit väldigt förknippad med 15
– Ja Tröja nummer femton har betytt mycket för mig. Det var numret jag debuterade i och jag var femton när jag kom till Malmö FF. Det kommer att kännas konstigt att någon annan kommer att ha det numret.

Men de supportrar som har köpt en tröja med Jansson och 15 på ryggen då?
 – Det är ny säsong nu och 2011 hade jag femton men jag lovar att de som köpt en tröja med mitt namn och nummer under 2012 kommer jag att fixa ny tröja till.

Hur känns det annars att vara tillbaka?
– Två tuffa pass idag. Det känns bra med träning, stämning i laget och allt. Kul med match på fredag.

Annars har du fullt upp med ett annat fotbollslag nämligen Arlövs BI:s P10-lag
– Ja vi var med i en cup för första gången. Det var Romelecupen i söndags där förlorade vi tyvärr finalen. Ny cup i Eslöv nästa helg. Det blir mycket fotboll men det är bara kul.

*Peter Jansson spelade allsvensk fotboll i TFF

Ricardinho behåller därmed nummer 20