Plantins hattrick visade vägen

Publicerad 15 oktober 2022 i Dam,Nyheter

Redan efter 13 minuter placerade Anna Plantin in sitt första mål i kvalet till division 1. När första matchen mot Åhus IF var slut hade anfallaren gjort tre av de sex målen som gav MFF en flygande start i jakten på avancemang.

Anna Plantin fullbordar sitt hattrick på Åhus IP.

Anna 6–0, det är väl ett resultat som talar för sig själv?
– Absolut, det gör det. Stundtals är vi riktigt bra idag. Jag tycker vi kliver ut bra i första halvlek, sätter press och kliver upp högt. Vi har en bra period där i mitten på första halvlek där vi hittar varandra bra med fina anfallskombinationer. Sen tappar vi det lite i den andra halvleken. Tempot dras ner lite och vi blir bekväma. Men över 90 minuter så tycker jag vi gör det bra.

Det pratades mycket om deras vassa anfallstrio inför matchen så en hållen nolla idag är väl också ett styrkebesked för defensiven?
– Det tycker jag. Det är faktiskt svårare än vad man tror det här med att spela en hel serie utan att riktigt sättas på prov. Det var väl först i DM-finalen som vi fick känna på ett fysiskt motstånd och möta ett lag som verkligen ville rulla boll. Idag möter vi också ett fysiskt lag som vill anfalla men i den här matchen tycker jag vi hanterar det bättre. Åhus har också ett par lägen första tio minuterna som skulle kunna bi riktigt farliga. Men vi ligger rätt i defensiven hela matchen och vi försvarar oss och sätter press tillsammans, som ett lag. Och det är oerhört viktigt.

Tre mål från dig men idag också två framspelningar.
– Ja det där sista brukar kanske inte vara min specialitet (skratt). Nej men jättekul att vi får till det offensiva spelet idag. Vi hittar varandra fint. Vi kan varandras styrkor och spelar på varandras styrkor och på så vis gör vi verkligen varandra riktigt bra.

Samtidigt så står du här med ett lindat knä och haltar lite lätt, hur oroliga behöver vi vara?
– Nej vi behöver nog inte vara så oroliga. Jag kände i slutet att det hög till lite grann när jag tog maxlöp så jag klev av för att spara på krafterna till returen om en vecka. Så det är nog bara en liten känning efter en tuff match.

huvudpartners

officiella partners