Plantin inför DM-semifinalen: ”Jag har ett övertag”

Publicerad 29 augusti 2023 i Dam,Nyheter

Efter att ha missat ett par matcher på grund av ryggproblem är Anna Plantin tillbaka och närmar sig den fina formen hon visade upp i våras. Mot FC Rosengård 1917 har anfallaren gjort tre mål på två matcher och medger att Malmöderbyt får henne att tagga till lite extra:
– Jag älskar de här matcherna. Det lockar fram något extra i mig.

Anna Plantin blev målskytt när MFF besegrade FCR 1917 inne på Eleda Stadion under sommaren.

matchfakta

FC Rosengård 1917 – Malmö FF
Onsdag 30 augusti kl. 19:00
DM-semifinal
Malmö IP

Anna, det går inte att undvika att årets semifinal blir en repris på fjolårets final, är det läge att prata om revansch?

– Ja, det är klart, vi är verkligen revanschsugna. Samtidigt skulle jag vilja säga att vi är en helt annan trupp i år och som grupp tycker jag vi tagit flera kliv framåt. Så det går inte riktigt att ha förra årets final som en referenspunkt för det som kommer imorgon.

Vi mötte dem även för inte så länge sedan, i sista matchen innan sommaruppehållet. Seger 2–0 då, hur minns du den matchen?

– En rolig match som satte stora avtryck. Fantastiskt att spela inför så mycket publik och jag tycker vi stundtals visade upp riktigt fin fotboll. Ett Malmöderby är alltid ett Malmöderby och vi känner att de här matcherna är viktiga för våra supportrar. Det är något att ta med sig imorgon.

Du har gjort tre mål på två matcher mot FC Rosengård 1917!

– Ja jag skulle nog säga att jag har ett övertag på deras försvarare. Jag älskar själv de här matcherna, derbykänslan och rivaliteten. Det lockar fram något extra i mig.

Men ryggproblem har hållit dig borta under ett par matcher. Första starten på ett tag kom nu mot Halmstads BK i lördags, hur är statusen på Anna Plantin?

– Det är bättre, skulle jag säga. Första träningen efter uppehållet fick jag ryggskott, det var i samband med en duell som jag kände hur det small till. De första dagarna efter låg jag bara helt stilla, kunde inte röra mig. Efter ett par dagar blev det bättre men jag har fått jobba mycket med att få tillbaka rörligheten fullt ut. Och det är egentligen först senaste veckan jag kunnat gå för fullt igen.

Du har fått en ny anfallskollega under sommaren i Nova Rolfsson. Vad säger du om Nova?

– En jättetalang, hon är verkligen superduktig och tittar man bara på hennes kvaliteter så är det svårt att tro att hon bara är 16 år. Hon bidrar med stor energi på planen med sin ettriga spelstil och så är hon svinsnabb. Vi fick några minuter tillsammans i matchen mot Trelleborgs FF och nu senast mot HBK. Det känns som att vi kompletterar varandra bra ute på plan.

Om vi ska avsluta där vi började, vad tror du semifinalen mot FC Rosengård 1917 bjuder på för matchbild?

– Det kommer smällas på i närkamperna. Vi kommer ha mycket boll men de är duktiga på att organisera sig så det gäller för oss att ha tålamod. Det kommer märkas att det är Malmöderby och att mycket prestige står på spel.

huvudpartners

officiella partners