Pinsam fotbollsgala!

Publicerad 16 november 2004

”Om jag hade slitit en hel säsong – matcher, träningar, resor, skador – så hade jag känt mig djupt kränkt av att medverka på Fotbollsgalan igår. Det fanns inte ett uns av respekt från TV4 mot idrottsmännen. Vore inte Kicki Bengtsson och Henke Larsson värda en bättre inramning än detta? Exakt allting tramsades och jönsades bort. Och Dan Bäckman drog sig inte för att köra ett inside-skämt om att Peppe Engs guldtand nyligen gjutits in i Guldbollen. Jag menar, who the fuck is Peppe Eng?! Typiskt en självupptagen TV-kanal, så besatt av sin egen spegelbild, att man inbillar sig att deras personal är på samma kändisnivå som Göran Persson och Kungen.”

Hemsidans krönikör Mats Weman får sura uppstötningar efter att ha genomlidit årets sk. Fotbollsgala.

Eftersom jag hade bestämt mig för att inte blinka till en enda gång under Fotbollsgalans två timmar, så tror jag mig veta vad jag pratar om. Jag vågar därför påstå att det vid något tillfälle skymtade förbi någon bild på något ljusblått lag som tydligen vunnit allsvenskan för herrar i år. Men jag är inte säker. Jag kan ha fel.

Gårdagens direktsända fotbollsgala var ett svårslaget pekoral. Det var barn-TV riktat till en publik som ser Småstjärnorna och Lilla Melodifestivalen. Artister som Markoolio, Magnus Uggla och Westlife skvallrar om detta. Liksom Dan Bäckman och nån punchig pajas i kommentatorshytten. Och förnedrings-TV:n nådde nya höjder när Dogge Doggelito totalt kvaddade sin hiphop-cred genom att åka ut och göra inslag tillsammans med en skäggig gammal Hammarbyare som kallades ”Tomten”. En AIK:are och Bajare – självklart!

Klicka här för att läsa hela krönikan