Peter Abelsson i Malmö FF

Publicerad 02 september 2004

Malmö FF har idag skrivit kontrakt på två och ett halvt år med Peter Abelsson. Den före detta lagkaptenen i TFF har idag genomfört två träningspass med Malmö FF

”Det här är en jättechans för mig att ta ett steg uppåt i karriären. Det går inte att tacka nej till en storklubb som Malmö FF.”

Malmö FF har idag skrivit kontrakt på två och ett halvt år med Peter Abelsson. Peter, som är 27 år, 188 cm lång, väger 77 kg, är bosatt i Malmö sedan tidigare. Han kom till TFF från Nybro inför säsongen 1999 och har sedan dess varit ordinarie i Trelleborgs backlinje där han har gjort 85 allsvenska matcher. Den före detta lagkaptenen i TFF har idag genomfört två träningspass med Malmö FF

Peter Abelsson:
”Allt känns bra men lite omtumlande. Det här är en jättechans för mig att ta ett steg uppåt i karriären. Det går inte att tacka nej till en storklubb som Malmö FF. Att komma rakt in i hetluften är inget jag räds. Tvärtom är det inspirerande att få gå in och visa vad jag kan”

Hasse Borg:
”Det är få förunnat att kunna byta botten mot toppen i Allsvenskan mitt under säsongen. Peter visar rätt inställning och det är roligt med killar som verkligen vill ta sig an den utmaning det innebär. Jag ser en stor utvecklingspotential för honom i den nya miljö han nu hamnar i”

Tom Prahl:
”Peter Abelsson är en mycket bra allsvensk innerback som har kommit lite i skymundan på grund av Trelleborgs utsatta tabellposition. Han är inte lika spektakulär som Daniel Majstorovic i sin spelstil, men är en klok spelare som gör få misstag. Dessutom är han lika bra på huvudet som Daniel. Peter är lätt att spela tillsammans med och kommer att bli väldigt nyttig för MFF de närmaste åren.”