Per Nilsson blir interims-Vd i MFF

Publicerad 07 februari 2011

Styrelsen har hittat personen som inledningsvis ska ersätta Pelle Svensson. Valet föll på Per Nilsson med ett förflutet bland annat som grundare och Vd i börsbolaget Human Care.

– I Per Nilsson känns det som att vi hittat rätt person i det läge vi befinner oss. Han är en entreprenör och mycket van vid att jobba i företag i MFFs storlek, säger Håkan Jeppsson, ordförande i MFF. Han har lång erfarenhet av att leda medelstora företag och kan gå rakt in verksamheten.

Per Nilsson är 57 år och har arbetat framgångsrikt som Vd och i suttit i olika företagsstyrelser de senaste tjugo åren. Han har ett gott kontaktnät såväl i närområdet som i övriga Sverige.

– Vi letade efter en person som är van vid att jobba i en så intensiv verksamhet som det är i MFF. Man måste vara en god kommunikatör och vara duktigt på att sälja, samtidigt som man måste kunna leda personalen och strukturera ett så brett arbetsområde som det faktiskt är inom dagens MFF, förklarar Håkan Jeppsson.

– Jag är otroligt glad och stolt över styrelsens förtroende. Samtidigt är jag mycket ödmjuk inför uppgiften. Malmö FF är en idrottsförening men också ett medelstort företag. För att kunna bibehålla de sportsliga framgångarna måste det till en ekonomisk stabilitet. Jag ser det som min främsta uppgift skapa den grunden, säger Per Nilsson.

Per Nilsson tillträder omedelbart. Samtidigt påbörjar styrelsen nästa steg i rekryteringsprocessen som ska leda fram till den långsiktiga lösningen. Inledningsvis beräknas Per Nilsson att sitta minst fram till sommaren.

Fakta om Per Nilsson i urval:
57 år, gift med Anne-Marie, 5 barn i åldern 13 – 33 år.
Vd och delägare i riskkapitalbolaget Small Cap Partners
Grundare och Vd för Human Care AB
Chef enheten Specialfinans vid Svenska Finans
Studier vid Lunds Universitet i Ekonom och Beteendevetenskap.

Pers fotbollsmeriter toppas av att han spelat med Janne Möller. I skollaget på Latinskolan.

Hemsidan hälsar Per Nilsson välkommen.