Per Ågren ny sportchef i Malmö FF

Publicerad 09 november 2010

Malmö FF är stolta och glada över att kunna presentera Per Ågren som ny sportchef i klubben.

Vid en presskonferens på Swedbank Stadion sen i eftermiddags presenterades Per Ågren som ny sportchef i Malmö FF.

Per Ågren är för de flesta mest känd som en av klipporna i MFF:s stora guldlag på 1980-talet, laget som vann serien fem år i rad 1985-89. 329 matcher i blå tröja mellan 1983 och 1992 blev det för Per, de allra flesta som mittback.
Per Ågren har under många år haft flera viktiga förtroendeuppdrag inom svensk fotboll, bland andra som ordförande i elitspelarnas fackliga organisation, spelarföreningen SFS (Svenska Fotbollsspelare), ledamot i Svenska Fotbollförbundets discplinnämnd.
Civilt har Per Ågren en karriär inom banken SEB, de senaste tio åren i chefsposition.
Per Ågren har också varit ledamot i MFF:s valberedning 2007-10.

Exakt när Per Ågren tillträder står i nuläget inte helt klart, men sannolikt i början av 2011.

Per Ågren:
– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått den här utmaningen, det känns väldigt spännande. Det är en spännande tid att ge sig in i klubben igen. Det känns lite som att komma hem igen för mig.

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson:
– Efter en process har vi kommit fram till att Per Ågren är den som passar oss bäst för tilfället. Per är en riktig MFF:are, som varit med i klubben under lång tid. Per kan fotboll, och har genom sitt arbete med spelarföreningen haft mycket kontakter med andra klubbar, agenter och organisationer inom fotbollen; det tycker vi är en viktig plattform för det här jobbet.

– Att Per har många år som ledare av en organisation utanför idrottssvärlden tror vi också är viktigt. Per Ågren är också en alldeles utmärkt person att representera det Malmö FF vill stå för; en stark, rakryggad ledare som vi tror kan leva upp till den filosofi vi vill ha inom klubben de kommande åren.

Malmö FF:s vd Pelle Svensson:
– Som sportchef blir Per Ågren ansvarig för att långsiktigt säkerställa att elitverksamheten, det vill säga A-lags- och U21-verksamheten, når de resultat vi vill: att vi etablerar oss i toppen och därmed också till Europaspel.

FAKTA/ Per Ågren
Ålder:
48
Bor: Limhamn
Familj:  Hustru Petra, barnen Oskar, 12, Simon 10 och Klara, 3.
Civil karriär: diplomerad marknadsekonom i botten. Bankman på SEB sedan 1994, 2000-2010 chef för TCM Sales i södra Sverige (handel med valutor, räntor, råvaror för kunders räkning).
Meriter som MFF-spelare: 329 matcher, 2 mål. 3 serieguld, 1 SM-guld, 1 cupguld.
Förtroendeuppdrag inom fotbollen:  Svenska Fotbollförbundet: Tävlingsutskottet/Disciplinnämnden 1992-2010, Tävlingskommittén 1992-94, jurymedlem Fotbollsgalan sedan starten. Svenska fotbollsspelare SFS: styrelsemedlem 1988-idag, ordförande sedan 1994. I Malmö FF:s valberedning 2007-10.
Övrigt: Ungdomsledare/-tränare i LB07 för P98 sedan 2008.