Per Ågren: Det här blev flickornas år

Publicerad 21 december 2020 i Nyheter,Ungdom

Per Ågren, sportchef MFF Ungdom, sammanfattar året utifrån flickfotbollens perspektiv.

I december månad la vi ut en nyhet om provspel för flickor på vår hemsida. Vi möttes av ett fantastiskt gensvar då över 100 tjejer i åldrarna 10, 11, 12 och 13 år anmälde sitt intresse. Ännu ett bevis på vårt mycket starka varumärke. En av de första veckorna i januari samlade vi dessa förväntansfulla tjejer och genomförde fyra träningar på nästan lika många dagar. Efter provträningarna erbjöd vi cirka femtio spelare plats i våra nybildade flicklag. Nästan omgående tackade alla ja till sin plats och träningen kunde börja veckan därpå.

Vi var igång med flickverksamhet i MFF igen, något som vi saknat sedan 2004 men nu gjort oss ”hela” igen. Det kändes som ”familjen” var samlad igen. Som att en viktig komponent för framtiden var tillbaka, om än i sin linda.

Vi fick också ett stort gensvar och intresse på vår annons om nya flicklagstränare till klubben. Även om vi hade hoppats på att kunna engagera fler tjejer även som tränare än vad vi gjorde. Vår ambition har från start varit att tjejerna självklart ska ha samma förutsättningar och resurser som killarna. De ska utbildas utifrån samma plan som killarna och vi ska ha samma metodik som vi framgångsrikt följt de senaste åren. En plan och metodik som sätter lärande och utveckling med fokus på att utbilda framtidens fotbollsspelare i centrum.

Våra tjejer har varit mycket mottagliga får vårt sätt att träna och har redan första året tagit stora kliv i sin utveckling samtidigt som våra damer tagit det första steget mot elitfotboll genom att vinna sin serie. Har vi tur kommer flera av dessa nu ganska unga tjejer vara färdigutbildade lagom till våra damer kliver in på den stora scenen igen i svensk fotboll.

Per Ågren, sportchef MFF Ungdom

huvudpartners

officiella partners