Per Ågren: Det är upp till FCK

Publicerad 01 april 2011

Idag gick FCK ut med ett pressmeddelande som sa att Roland Nilsson är deras nästa tränarech att de vill att han ansluter så fort som möjligt. MFFs sportchef Per Ågren ger här föreningens syn på tränarfrågan.

– Vi har som tidigare meddelats kontrakt med Roland året ut. Vill FCK att han ansluter tidigare måste vi komma överens om det. Vi för en diskussion, men i dagsläget finns det inget att säga om utfallet.

Hur påverkar det här MFFs process i att hitta en ny tränare?

– Jag brukar säga att hög fart inte kompenserar fel riktning. Vi måste jobba lika grundligt nu som i alla andra situationer. Att förhasta sig skulle bara kunna medföra problem. Men vi har en rätt bra bild över vad vi söker och arbetet är påbörjat sedan en tid tillbaka.

När är det klart?

– Omöjligt och dumt att spekulera i nu. Det pågår och får ta den tid det ska ta. Vi vill välja den som vi tror är bäst för MFF.

Och då kommer frågan som ett autoreply, vem kan det vara?

– He he, det är ju här man svarar inga kommentarer. Men låt mig istället säga såhär. Den vi söker ska dela vår spelidé där vi är bollförande och offensiva, samtidigt som vi har en solid defensiv. Den ska vara duktig på att utveckla talanger och sätta kvalitet före meriter och låta den som är bäst för dagen spela. Den måste kunna få spelarnas förtroende och dela vår filosofi. Vi har en rätt klar bild över vad vi söker. Men det får som sagt ta sin tid.

Vad händer nu närmast?

– I samband med lördagens träning har vi en kort uppsummering med truppen. Sen är det fullt fokus på söndagens match. Jag tror att alla är sugna på att låta bollen tala istället nu.