Peab tribunsponsor på Swedbank Stadion

Publicerad 18 juni 2008

Peab blir det andra företaget att förvärva namnrättigheterna till en läktare på Swedbank Stadion.

Namnrättigheterna till Swedbank Stadions fyra läktare är till salu, och idag offentliggjordes en andra så kallad tribunsponsor i form av byggkoncernen Peab. Peab är redan nära knutet till den nya arenan dels genom att svara för själva byggnationen, dels som delägare i Fotbollsstadion i Malmö Fastighets AB, arenans ägare.

– Vi på Peab är glada och stolta över att vi fått uppdraget att bygga Swedbank Stadion i Malmö. Nu vill vi manifestera vår medverkan i detta projekt genom att ge namnet Peabläktaren åt en av arenans läktare, säger Peabs VD Mats Paulsson i ett uttalande, och fortsätter:
– När vi nu tillsammans med alla våra samarbetspartners är på väg att skapa den bästa och elegantaste fotbollsanläggningen i landet, återstår det bara för spelarna i MFF att på den gräsmatta som börjar sås idag prestera i nivå med klassen på Swedbank Stadion.

Kontraktet för namnrättigheterna är skrivet på två år med option på ytterligare två.

I slutet av april presenterades Carlsberg som den första förvärvaren av namnrättigheterna till en av Swedbank Stadions läktare, där den danska bryggerijätten framför allt kommer att marknadsföra svenska varumärket Falcon.