Pawel Cibicki lämnar Malmö FF

Publicerad 31 augusti 2017 i Nyheter

Malmö FF och den engelska klubben Leeds United FC är överens om en övergång för Pawel Cibicki. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Efter flera år i Malmö FF:s ungdomslag gjorde Pawel Cibicki A-lagsdebut i tävlingssammanhang sommaren 2013. Sedan dess har han gjort 11 mål på 57 allsvenska matcher och spelat 12 Europamatcher och 10 cupmatcher i MFF-tröjan.

Den 23-årige anfallaren har fått lyfta Lennart Johanssons pokal två gånger, efter SM-guld både 2013 och 2014. Bland hans avtryck i föreningen syns också assisten till Markus Rosenbergs 2–0-mål i MFF:s historiska första Champions League-seger hemma mot Olympiakos i oktober 2014.

Den här säsongen har han bidragit till MFF:s goda position i Allsvenskan genom fem mål och tre målgivande passningar på tjugo framträdanden.

Malmö FF tackar Pawel Cibicki för hans insatser för föreningen!

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF

– Pawel Cibicki har gjort en fin resa från våra ungdomslag till att ha blivit en tongivande spelare i A-laget. Han har varit mycket ambitiös och har en personlighet som bjudit på mycket glädje. Nu får han testa på nya utmaningar på annat håll och vi önskar honom lycka till.

Pawel Cibicki

– Malmö kommer alltid att vara staden i mitt hjärta och Malmö FF lika så. Vi har haft en lång resa tillsammans och jag är säker på att vi ses igen en vacker dag. Jag vill tacka alla supportrar, alla mina tränare genom åren och alla andra inom föreningen.

huvudpartners

officiella partners