Patrik Johansson ny assisterande tränare i Malmö FF!

Publicerad 17 november 2003

Idag blev det definitivt klart. Patrik Johansson blir assisterande tränare till Tom Prahl.

Hur känns det nu när allting är klart?:
”Det känns mycket bra, jag känner mig mycket stolt och hedrad. Jag ser det som, så här långt, det mest spännande uppdrag man kan tänka sig i karriären. Det är förvisso en sak att stå på egna ben, som i IFK Malmö, som jag tyckte jag klarade bra. Jag är nöjd med tiden där men det känns som man tar ett steg vidare i och med att man kommer till ett allsvenskt A-lag. Nu kommer man in i hetluften och får jobba med heltidsproffs och tillsammans med en tränare som har väldigt lång erfarenhet. Man kommer till en förening som är på gång, en traditionellt stark förening och en av de bästa i Sverige. Det känns spännande och intressant.”

Vad har du för egenskaper som gör dig till assisterande tränare i Malmö FF?:
”Jag har ganska lång erfarenhet som tränare och jag har samlat på mig en hel del erfarenheter av de tränare jag har jobbat med, Reine Almqvist, Sonny Johansson och Jörgen Lennartsson. Jag är en tränare som är väldigt utvecklingsinriktad och nyfiken på nya saker. Försöker hela tiden gå vidare och utveckla mig som tränare. Det kan vara dessa egenskaper man sett och trott kan tillföra A-truppen något. Jag tar för mig ganska bra och jag vill gärna bidra med något.”

Du är alltså inte bara en konflyttare?:
”Nej det är jag inte och även om någon hade sagt till mig att göra det hade jag nog haft svårt att inta den positionen. Jag hade nog tagit för mig i alla fall. Mitt sätt att vara på bygger på ett enormt starkt engagemang. Att jobba med människor, att utveckla grupper och lag är oerhört spännande. Det finns en dynamik i sådana här grupper och man får oerhört starka känslor för de människorna och den klubb man jobbar med. När man betraktar en klubb från utsidan så är det bara en massa men så fort man kommer in i föreningen så lär man känna människorna på djupet och då inser man att föreningen är mycket mer än en tröja. De föreningar jag jobbat för har jag starka känslor för och därför känns det väldigt spännande att lära känna människorna i Malmö FF.”

Vad tror du att du kan bidra med för att stärka föreningen?:
”Jag tror jag kan bidra med ett kunnande och ett stort engagemang. Jag har en stor strävan att bli bättre. Jag har en offensiv och positiv syn på fotbollen och hur den skall bedrivas. Jag kommer hit för att bidra med att vad jag kan för att föreningen skall kunna ta det SM-guld man längtar efter. Det är min förhoppning att få uppleva det och då förutsätter det att man jobbar hårt, det gäller alla i organisationen.

Hur har du följt Malmö FF den senaste tiden?:
”Jag har ju följt Malmö FF väldigt nära de senaste åren i och med att vi tränat på planerna intill. Man har sett matcher och träningar plus att man har träffat och lärt känna en hel del folk i organisationen redan innan man börjar jobba och det är ju positivt. Man har ju en enorm tryck på många områden inom Malmö FF just nu och det känns spännande. Med tanke på hur den övriga elitidrotten går i Malmö just nu så är det oerhört viktigt att Malmö FF går bra.”

FAKTA:
Namn: Patrik Johansson

Ålder: 35 år

Familj: Förlovad med sambon Maarit samt dottern Matilda 16 månader

Bor: Landskrona

Moderklubb: Häljarps IF/Asmundtorps IF

Idrottskarriär:
Fotboll och Ishockey fram till 16-års ålder
3 år i Landskrona BoIS A-trupp

Tränarkarriär:
1990-93 ungdomstränare i Landskrona BoIS
1995 Spelande tränare i Asmundtorp
1996 Juniortränare i HIF
1997-2000 Assisterande tränare i Landskrona BoIS
2001-2003 Huvudtränare IFK Malmö
2004- Assisterande tränare i Malmö FF

/Patrik Jandelin