Patrik Andersson klar för Malmö FF!

Publicerad 09 januari 2004

Idag blev det definitivt klart. Patrik Andersson spelar i himmelsblått den kommande säsongen. Första träningspasset gör han troligen den 1 februari. ”En stor dag i Malmö FF:s historia” kommenterar Hasse Borg belåtet.

Patrik Andersson:
”Vi har kommit fram till en bra lösning med två nöjda parter. Det allra viktigaste för mig är att få komma på plats och få hjälp med de sociala bitarna och här har Malmö FF hjälpt mig på ett föredömligt sätt. Det här är en sportslig utmaning för mig och det är inget att hymla om att jag har en klar målsättning. Jag vill vara med att infria min, och alla runt föreningens, förhoppning att i oktober lyfta Lennart Johanssons pokal. När jag varit hemma har jag kännt ett enormt stöd från alla runt föreningen och det har varit en bidragande orsak till mitt beslut. Det jag kan bidra med det är att hjälpa andra att leva och spela under press. Det har jag stor erfarenhet av. Vi har en stark trupp och vi måste stå enade. Man måste lägga allt annat åt sidan. Laget är nummer ett. Lyckas vi är vi vinnare och det är få förunnat att vara vinnare”

Hasse Borg:
”Det är en stor spelare som kommer till föreningen. En naturlig ledargestalt som kommer att ha en otroligt viktig roll under den kommande säsongen. Vi har skrivit ett ettårskontrakt med Patrik som vill känna sig för lite men det är inte omöjligt att det blir fler säsonger. Jag vill också passa på att tacka Roger Ljung för ett bra samarbete.”