Palmér om B-derbyt

Publicerad 25 juni 2002

– Vi vann ju, men man vet ju de kan så mycket mer.
Anders Palmér är inte speciellt nöjd med B-lagets insats mot IFK Malmö igår.

IFK Malmös B-lag är dubbelt så bra som Mjällbys dito, att döma av de resultat man presterat mot MFF den senaste tiden… himmelsblå 3-0-vinst på Gamla IP igår gentemot 6-0-segern mot listerlänningarna förra veckan. Men trots den klara segern är assisterande tränare Anders Palmér långt ifrån belåten med sina mannars insats i malmöderbyt.

– Tom och jag pratade just lite om matchen, och vi är besvikna. Det var tamt utan någon riktig vilja, särskilt i första halvlek. Visst tar vi över i andra och gör en klart bättre halvlek, och vi släpper inte in några mål. Men det är ändå svårt att vara nöjd.
Mot Mjällby spelade vi bra, men matchen igår var ingen höjdare – det måste bli bättring, säger Anders Palmér.

Kanske kan underskattning vara en förklaring till den bristande inställningen, IFK Malmö B är utvecklingsseriens klara jumbo med endast en ihopspelad poäng – och kanske satt också 6-0-segern mot kvar i skallen och bidrog till ”ställa-ut-skorna-syndromet”. Samtidigt hade IFK Malmö ingen brist på het vilja. Till det bidrog säkert ett par tidigare MFF-spelare – Fredrik Jönsson och Daniel Karjalainen – plus en trio provspelare från Kirseberg.

– Trist också när det kom så mycket folk. Vi vann ju, men man vet de kan så mycket mer, säger Anders Palmér.

Hursomhelst, en 3-0-seger var det och MFF puttar ner HIF från andraplatsen och fortsätter knappa in på ledande Mjällby (med två matcher mer spelade). Nästa match är 8 juli mot TFF borta.

Jörgen Ohlsson, som dragits med en ryggskada, spelade 60 minuter igår. Graden av hans medverkan i morgondagens cupmatch mot Myresjö lär utkristallisera sig efter förmiddagens träning, men sannolikt är han med i truppen.