På resande fot

Publicerad 25 oktober 2013

Att laget reser mycket under en säsong är väl inte något som förvånar någon. A-laget har i år rest drygt 1140 mil om man endast räknar bortamatcher i årets allsvenska. Lägg dessutom till resorna utomlands under Europa League och vi kommer upp i en faslig massa mil på resande fot.

Det är långt ifrån alltid som laget åker buss till matcherna, det förekommer också resor med tåg och flyg. Vad som avgör är tiden resan tar med respektive transportmedel och hur tidtabellerna ser ut, där finns tid att spara och förlora. Det absolut viktigaste när resorna planeras är att laget får sova så optimalt som möjligt. Men vad gör spelarna under alla resor? Hemsidan passade inför årets sista bortmatch på att ta en kort pratstund med Simon Thern om vad han gör under resorna.

Simon, är du en person som sitter ensam och lyssnar på musik i bussen eller spelar du kort?
– Jag spelar Football Manager med Emil Forsberg. Det är väl kanske nutidens svar på kortspel. Det finns vissa som spelar kort fortfarande, men det är de som är lite mer gammalmodiga. Jag tycker det är roligare att se till att Forsberg får sparken på Football Manager istället, säger en leende Thern.

Vilka personer sitter bredvid dig i bussen?
– Jag sitter själv, men med Emil framför eller bakom mig så att vi kan spela ihop. Det är väl honom jag har koll på, de andra försöker jag inte lägga märke till, då skulle de bara störa oss, skrattar Simon.

Du pratar om att de gammalmodiga spelar kort och vi förstår att du är bäst på Football Manager. Har du någon koll på rankingen vad gäller kortspel?
– Jag tror Mange är bäst på att spela faktiskt och Pontus är nog en av de sämsta. Det är i alla fall så det låter, mycket jubel från Mange och mycket svordomar från Pontus, han är den som stör mitt och Emils spelande mest.

De gånger ni övernattar på hotell, vem delar du rum med?
– Emil Forsberg och det är självvalt. Jag tror att han är bäst att dela rum med, vi kommer bra överens. Dessutom har jag inte märkt att han snarkar heller, vilket är skönt. Jag tror att det hade fungerat att dela rum med vem som helst i laget, alla är bra killar. Men Emil är nog snäppet vassare än de andra, avslutar Thern.

/Filip Skog