Pa Konate uttagen i Sveriges OS-trupp

Publicerad 15 juli 2016 i Nyheter

Sverige trupp till sommarens OS-turnering presenterades idag och Pa Konate fanns med bland de totalt 22 spelare som ska representera Sverige i Rio de Janeiro.

– Det känns helt fantastiskt, det är en ära att få vara med och representera Sverige i ett OS. Det är en av de största turneringarna som finns och jag får chansen att lära mig mycket som jag kan ta med mig hem till MFF och även i min fortsatta karriär. Att få det här förtroendet från Håkan Ericson betyder mycket och jag ser fram emot det, säger Pa Konate. 

Beroende på hur långt det svenska laget går i turneringen kommer Pa Konate att missa två till fyra matcher i Allsvenskan. Matcherna mot Örebro SK den 1 augusti och AIK den 7 augusti kommer Pa definitivt missa. Vid längre avancemang kan Pa också missa matcherna mot Kalmar FF på bortaplan (14 augusti) och Jönköpings Södra IF den 22 augusti.

– Vi känner att vi har täckning på den positionen och gör bedömningen att han kan åka. Man ska ha klubbens bästa i åtanke men ibland får man också tänka på vad som är bäst för svensk fotboll. De behöver Pa och det blir en rolig utmaning för honom, säger Daniel Andersson, Sportchef i Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners