Pa Konate lämnar Malmö FF

Publicerad 27 juli 2017 i Nyheter

Malmö FF och den italienska klubben SPAL är överens om en övergång för Pa Konate. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Pa Konate kom till Malmö FF redan som fyraåring, då han började i fotbollsskolan. Bortsett från en kort låneperiod i Östers IF 2014 har han representerat MFF sedan dess. Pa Konate gjorde allsvensk debut i bortavinsten mot AIK på Friends Arena 2013 och är trefaldig svensk mästare med MFF. Han har också representerat föreningen i Champions Leagues gruppspel och togs ut i UEFA:s ”Champions League team of the week” efter 1–0-segern mot Shakhtar Donetsk 2015.

Den 23-årige vänsterbacken gjorde 56 allsvenska matcher och 9 Europamatcher i den himmelsblå tröjan.

Malmö FF tackar Pa Konate för hans insatser för föreningen!

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF

– Pa Konate har varit i MFF sedan barnsben och är ännu ett kvitto på att vi har en bra ungdomsverksamhet. Det är en skicklig spelare som gjort fina insatser mot starkt motstånd, inte minst i segern hemma mot Shakhtar Donetsk i Champions League. Han har haft en betydande del i våra framgångar de senaste åren och vi önskar honom lycka till framöver.

Pa Konate

– Jag har fått en jättefin utbildning i MFF. Det är tufft att spela i den här föreningen. Man måste jobba stenhårt och det har gett mig jättemycket. Det finns en vinnarkultur här. Det känns naturligt att vinna. Det har jag känt ända från ungdomslagen och upp till A-laget. Och det är väldigt kul att vinna.– Jag vill tacka alla supportrar, alla tränare och alla lagkamrater för dessa fina år jag haft i föreningen.

huvudpartners

officiella partners