P19-laget ska anta utmaningen mot Chelsea

Publicerad 01 november 2021 i Herr,Nyheter

Trots förlusten i London fanns det många ljusglimtar. P19-laget laddar för revansch mot Chelsea FC i UEFA Youth League.

Det har gått knappt två veckor sedan bortamötet mot Chelsea FC i UEFA Youth League. Efter två mål av Isak Bjerkebo var MFF i en något överraskande tvåmålsledning när matchuret passerade 60 minuter. Men sedan visade hemmalaget sin tyngd och individuella skicklighet och vände på matchen till slutresultatet 4–2.

– För oss blir det att anta utmaningen och ta med oss det vi var tillfreds med i förra matchen och det var mycket. Första timmen var perfekt och det är det vi ska komma ihåg, säger Max Westerberg, P19-tränare.

– Vi var nöjda med vår speluppbyggnad i första halvlek och hur vi pressade dem. Det ska vi försöka göra ännu bättre imorgon. Under matchen ändrade de sitt sätt att försvara och vi tror att de kommer starta matchen på det nya sättet imorgon. Vi hoppas på att ha några nycklar för att hantera det.

Trots det nedslående resultatet gjorde spelarna ett bra jobb med att rikta om fokus och har stått för bra prestationer och segrar i P19 Allsvenskan Södra. Max Westerberg berömmer laget och tror att de återigen kommer att lyckas att ställa om fokus till att möta en motståndare som är tuffare än det som man normalt ställs emot i seriespelet.

– Chelsea är en jättestark motståndare. Kollektivt men framför allt individuellt. De har några riktigt spetsiga spelare som gav oss problem och avgjorde matchen till deras fördel. Det har vi stor respekt för. Men vi vet att elva som arbetar tillsammans i slutändan kommer att vara starkare än några individuellt skickliga spelare.

P19: Malmö FF – Chelsea FC
Tisdag 2 november 13:00
Malmö IP

Du som inte kan vara på plats kan se matchen på MFF Play Premium. För dig som inte är abonnent kostar matchen 49 kr.

huvudpartners

officiella partners