P19 bäst i Skandinavien

Publicerad 09 december 2019 i Nyheter

P19 satte punkt för säsongen 2019 genom att vinna Skandinaviska Mästerskapen i Göteborg.

Under två helgers spelande i Göteborg och fyra raka segrar, stod Malmö FF:s P19 som slutsegrare i Skandinaviska Mästerskapen efter 3-0 i finalen mot IF Elfsborg. MFF blev därmed första svenska vinnare någonsin i turneringen.

– Vi är naturligtvis jätteglada för den här segern. Vi är värdiga vinnare. Killarna har gjort en fantastisk prestation. Totalt 11-1 i målskillnad på fyra matcher och mycket bra spel gör att vi förtjänar den här titeln, säger P19-tränaren Roland Larsson.

Efter segrar i de två första omgångarna första helgen mot IF Brommapojkarna (4-1) och FC Midtjylland (3-0), följde MFF-killarna upp det med två nya den gångna helgen. I sista gruppspelsmatchen mot SK Brann vann MFF med 1-0 efter mål av Albin Sundgren.

I finalen mot IF Elfsborg gjordes målen av Tim Prica, Patriot Sejdiu och Sebastian Nanasi.

– Vi var bäst i finalen, tycker jag. Det kändes inte som om Elfsborg hade någon 100-procentig målchans mot oss. Visst stod det och vägde lite med 20 minuter kvar och 1-0, men vi visade att vi var bättre och kunde avgöra med två mål till.

Finalsegern blev en fin avslutning på en mycket bra säsong för P19.

– Vi har många bra spelare som är i bra utveckling och tillsammans med ett väldigt bra ledarteam har vi i år tagit tre titlar, säger Larsson och syftar på finalsegern i SPAX-cup i Tyskland, DM-titeln för seniorer och helgens seger.

huvudpartners

officiella partners