P17 föll i Ligacupfinalen

Publicerad 13 augusti 2020 i Nyheter,Ungdom

Onsdagens final på hybridplanen på Stadionområdet slutade med en 3-0-förlust mot AIK.

AIK:s Joshua Sivertsen och Malmö FF:s Isak Bjerkebo under onsdagens Ligacupsfinal.

– Killarna gjorde sitt absolut bästa, men fick ge sig mot en tuff motståndare. Ibland får man acceptera att man möter ett lag som för dagen är lite bättre. Det är bara att gratulera AIK till ligacuptiteln, säger P17-tränaren Max Westerberg.

AIK satte ledningsmålet på straff i den 35:e minuten.

– En relativt jämn första halvlek som började mer avvaktande än jag hade förväntat mig. Samtidigt visste vi att AIK känner oss väl och vice versa, det är två taktiskt skickliga lag som nästan tar ut varandra. Det är väl egentligen ingen som skapar någon riktigt het målchans innan deras 1-0.

I jakten på en kvittering var det istället gästerna som stack upp och utökade i den 61:a minuten.

– Men efter 2-0 gör vi vår bästa period i matchen där vi skapar målchanser och förtjänar en reducering. Man vet inte vad som händer med matchens psykologi om vi får in reducering där.

Sammantaget är han belåten med lagets ligacupspel. I gruppen tog man bland annat tre segrar av tre möjliga med målskillnaden 23-3. MFF fortsatte imponera i slutspelet och besegrade BK Häcken med hela 5-1 i semifinalen.

– Konceptet är jättebra för killarna och erbjuder tävlingsmoment av en lite annan karaktär än i det normala seriespelet. Det måste spelarna vänja sig vid och det kommer gynna deras utveckling framöver, säger Max Westerberg.

huvudpartners

officiella partners