P16 vidare i SM-slutspelet

Publicerad 30 september 2007

***Uppdaterad med fakta och kommentarer*** MFF:s framgångsrika P16-lag var allt lite tagna av stundens allvar i SM-slutspelets första match på Rosengårds IP. MFF tog ledningen med 1-0 i slutet av första halvlek men i början av andra halvlek kvitterade Högaborg MFF:s ledning. Därefter lossnade såväl nervknutarna som spelet – och MFF vann med 6-1!

Malmö FF P16 – Högaborgs BK P16

6 – 1 (1-0)

1-0 39 min Marko Mitrovic
1-1 48 min Samuel Aziz
2-1 54 min Alex Nilsson
3-1 62 min Marko Mitrovic
4-1 65 min Marko Mitrovic
5-1 70 min Muamet Asanovski
6-1 76 min Alex Nilsson

Startelva MFF:

Linus Lindsjö

Per-Erik Holm, Ezvin Ahmetovic, Christopher Enarsson, Oscar Lewicki

Muamet Asanovski, Omid Nazari, Patrik Karlsson(80), Hicham Ali(70)

Marko Mitrovic(66), Hamid Alamin(53)

Ersättare: Metin hamid(80), Pontus Jansson, Markus Lewicki(70), Alex Nilsson(53), Robin Simovic(66).

Till att börja med en ”dementi” av den första snabbinfon om matchen här på hemsidan: det var alltså MFF som tog ledningen i första halvlek, genom Marko Mitrovic redan efter 3 minuter. 1-0 stod sig sedan till tre minuter efter paus, då Högaborg kvitterade. Felaktigheten beklagas – men det behöver sannerligen inte P16:s insats i första SM-slutspelsmatchen! Fast smakstarten till trots gick det lite trögt i början.
– Det var lite nervigt bland spelarna, slutspel är slutspel. De kände nog att de hade lite press på sig efter sina fina resultat tidigare, och nu gällde att leva upp till det. I första halvlek förde vi spelet men skapade inte så mycket, medan Högaborg hade lite halvkontringar. Vi hämmades också av underlaget som var halt efter regnet, säger P16-tränare Anders Palmér genom ett omklädningsrumssorl fyllt av hög(ljudd) segerstämning.

Högaborg kvitterade alltså, men MFF kunde replikera relativt snabbt, och det blev Alex Nilsson som gav de himmelsblå ledningen på nytt efter att bara ha varit på plan i en minut. När sedan hans 15-landslagskollega Marko Mitrovic öste in sina mål två och tre på tre minuter var helsingborgarna slagna.
– Högaborg var ett helt OK organiserat lag, men de blev nog rätt trötta i andra halvlek. Då gick de ner sig lite, samtidigt som vi fick igång vårt kant- och djupledsspel. Sista 20-25 kunde vi spela ut på ett helt annat sätt, säger Anders Palmér, som förstås var mycket nöjd med sitt lag:
– Vi jobbar vidare, och vi jobbar över hela planen. Omid Nazari var fantastisk på mitten, men det är många som gör det bra idag – hela laget ska ha beröm. Nu tror jag nog att nervknutarna har släppt inför fortsättningen.

En fortsättning som följer nästa helg med kvartsfinal. Det blir hemmamatch igen, och den här gången är det Elfsborg som står för motståndet. Just på Elfsborg finns det lite revansch att utkräva, då det var boråsarna som på sin hemmaplan slog ut fjolårets P16 ur slutspelet i semifinalen. Så det är bara att ösa på, pågar – bra jobbat så här långt!

/Tobias Christoffersson