P16 klart för SM-semifinal!

Publicerad 05 oktober 2008

MFF:s P16-lag besegrade Borås AIK med 1-0 och är klara för semifinal i SM-slutspelet. Målskytt var allsvenske debutanten Alex Nilsson.

Kvartsfinal i SM-slutspel för 16-åringar
Borås AIK – Malmö FF
0-1 (0-0
)

0-1 75 min Alex Nilsson

MFF P16 är klart för semifinal i SM-slutspelet efter uddamålsseger borta mot Borås AIK. Det var 15-årige allsvenske debutanten Alex Nilsson som gjorde MFF:s segermål med cirka en kvart kvar av matchen.

Först som sist beklagar hemsidan spriden desinformation om matchtiden… vilket beror på bristfällig uppdatering av rådande sak- och väderleksförhållanden i Borås. Matchen skulle ursprungligen ha spelats 14.00, men regn och storm framtvingade en postponering. I förmiddags verkade ovädret inte vilja ge med sig på ett slag och kvällstida avspark inne på Borås Arenas konstgräs framstod som enda möjligheten. Men – ibland kan vädergudarna visa sig välvilliga även i oktober: regnet slutade vid ett och ny matchtid bestämdes till 16, då väta hunnit rinna undan och solen de facto lyste vid avspark.

Förra veckan krossade MFF Värnamo hemma med 11-0 i slutspelets första omgång. Någon ny klang- och jubelföreställning blev det inte i kvartsfinalen mot Borås AIK. Matchen var länge mållös, och först med dryga kvarten kvar kunde Alex Nilsson göra det som skulle bli MFF:s segermål och biljett till en SM-semifinal.
– Även om vi inte får igång vårt spel riktigt idag, så skapar de inte mycket mot oss. Det är viktigt att kunna vinna även vi inte spelar så bra; det är också en styrka, säger Anders Palmér, som tränar P16 tillsammans med Tore Cervin, efter segern.

– Vi kan ju mycket bättre, så idag är jag mest nöjd med att vi vinner och går vidare. Men om jag ska lyfta fram några särskilt så är det vårt mittbackspar, Jetmir Useinovski och Nikola Petkovski, säger Anders.
Det ska noteras att Nikola Petkovski fram tills alldeles nyligen varit en av P16-lagets ivrigast målspottande anfallare (29 mål hittills i år), men nu alltså har fått en ny uppgift som mittback – och klarat den utmärkt.

Klara för semifinal är också GAIS, AIK och vinnaren i matchen mellan BP och Norrköping. Vem MFF får möta i semifinalen nästa helg lottas imorgon, och då blir också klart om det blir borta- eller hemmamatch.

/Tobias Christoffersson