P16 klara för SM-semi!

Publicerad 07 oktober 2007

***UPPDATERAD med fakta och kommentarer*** Ett ett efter full tid. Två ett till MFF i förlängningen. Då kvitterade Elfsborg – men MFF:s P16-lag fick sista ordet och vann SM-kvartsfinalen med 3-2.

Malmö FF P16 – IF Elfsborg P16

3 – 2 (1-0)(1-1)

Första halvlek
1-0 Självmål
Andra halvlek
1-1
Förlängning, 1a perioden
2-1 Nikola Petkovski
2-2
Förlängning, 2a perioden
3-2 Alex Nilsson

Startelva MFF:

Linus Lindsjö

Per-Erik Holm, Ezvin Ahmetovic, Christopher Enarsson, Oscar Lewicki

Muamet Asanovski, Omid Nazari, Patrik Karlsson, Hicham Ali

Marko Mitrovic, Alex Nilsson

Inhoppare: Pontus Jansson, Hamid Alamin, Nikola Petkovski.

De som tagit sig till Rosengårds södra i eftermiddags för att se MFF möta Elfsborg i en av P16-SM-slutspelets kvartsfinaler fick se två bra lag i en välspelad och inte minst spännande match. MFF tog ledningen tre gånger och Elfsborg kvitterade två, men när Alex Nilsson satte 3-2 tidigt i sista förlängningsperioden avgjordes matchen.
– Det blev onödigt spännande, skulle man kunna säga. Vi skulle ha avgjort i första halvlek, då vi var det klart bästa laget, hade mycket boll på deras sista tredjedel och skapade många chanser. Men så fick vi en spelare utvisad en bit in i andra halvlek och spelade totalt 40 minuter med en man mindre, säger P16-tränare Anders Palmér efter matchen.

Chanserna till trots så var det på ett självmål MFF fick ledningen halvvägs in i första halvlek. I den andra kvitterade Elfsborg och MFF kom i numerärt underläge – men laget fortsatte likväl att gå för fullt för att avgöra matchen.
– Blir man en man mindre är det lätt att bli avvaktande och vänta ut matchen för att chansa på att vinna på straffar. Men spelarna fortsatte att löpa mycket, det tyder på självförtroende; vi var bättre och farligare fastän vi är en man mindre. Vi fortsatte spela med två forwards och gick ner till tre man på mitten istället. Vi litade på våra att våra ytterbackar skulle täcka upp, de brukar inte släppta förbi så mycket!

1-1 stod sig under ordinarie speltid, det vill säga 2 x 40 minuter. Dags för förlängning i 2 x 10 minuter, och dags för MFF att ta ledningen igen. Inbytte Hamid Alamin (som liksom Pontus Jansson spelade kvartsfinal med juniorerna igår) satte ett instick till Nikola Petkovski som löpte sig fri med målvakten och satte bollen i nät. Med minuten kvar av första förlängningsperioden kvitterade emellertid Elfsborg, men så, tidigt in i den andra, kom äntligen segermålet, igen med Hamid Alamin i rollen som framspelare. Hamid slog en markboll i djupled till Alex Nilsson, som sprang ifrån Elfsborgförsvaret och gjorde 3-2.

Därefter höll MFF undan och hindrade Elfsborg från en tredje kvittering.
– Det var ett bra lag vi mötte. Elfsborg är välorganiserade, de har alltid haft bra ungdomslag, men jag tycker aldrig de var nära att avgöra. Det var vi som hade de vassaste chanserna idag, säger Anders Palmér och fortsätter:
– En jättebra laginsats, alla gör sitt jobb, visar en fantastisk inställning och ordentlig vinnarskalle – de tror på det. Sedan är vi nitton man i truppen, och bland dem finns bra spelare som inte fick plats på bänken idag också.

P16 är klara för semifinal, och vilka som svarar för motståndet avgör lotten inom kort. Efter åttondel och kvart hemma lär nästa match spelas borta, sannolikt nästa helg.

/Tobias Christoffersson