P16 klara för kvartsfinal

Publicerad 01 oktober 2006

MFF:s P16-lag besegrade Kristianstads med klara 3-0 på Hästhagen och är därmed klara för SM-kvartsfinal.

Malmö FF P16- Kristianstads FF 3-0 (0-0)

1-0 65 min Elvir Biberic
2-0 75 min Mak Dzonlagic
3-0 80 min Benjamin Olofsson

Startuppställning:

Max-Ludwig Gustafsson

Sebastian Nordin-Lalehazar, Jasmin Sudic, Mak Dzonlagic, Ruben Grönevik

Baris Hümmet(55), Viktor Dahlgren, Erdin Demir

Fredrik Blad(30), Elvir Biberic, David Johansson(40)

Bänken: Guri Baqaj(30), Hamid Alamin(40), Benjamin Olofsson(55), Henrik Andersson, Malte Hammenskog(mv).

Även P16 klarade första slutspelsmatchen med bravur. En mållös första halvlek, men med full kontroll – och i andra kom målen.
– Det är så här matcherna brukar se ut för oss, vi är mycket starka i andra halvlek – de orkade helt enkelt inte stå emot oss. Så vi var inte direkt oroliga, vi kontrollerade matchen, men visst var det skönt när 1-0-målet kom, säger P16:s tränare Fredrik Sundblad.

1-0 kom närmare bestämt genom att anfallaren Elvir Biberic vände bort en spelare centralt och drog på ett skott från cirka femton meter. Nästa mål inföll tio minuter senare och låter klart sevärt:
– Efter en brytning på egen planhalva följde [mittbacken] Mak Dzonlagic med upp i anfallet, och på Guri Baqajs inlägg väggade han med Hamid Alamin i straffområdet och avslutade med vänstern, refererar Fredrik Sundblad.
Tredje målet på stopptid kom på nytt efter inlägg av Guri Baqaj. Målskytt: Benjamin Olofsson.

– Jag är mycket nöjd med att vi håller nollan. De hade två farliga forwards, som de utnyttjade bra med omställningar och långa bollar, men vi kom upp bra och plockade bort dem, säger Fredrik Sundblad.

Nu väntar IFK Göteborg borta i kvartsfinalen, en tuff lottning. Matchdatum är ännu inte fastställt, det blir någon gång nästa helg eller nästnästa.

/Tobias Christoffersson