P16 föll i semi

Publicerad 22 oktober 2006

***UPPDATERAD MED FAKTA OCH KOMMENTARER***
MFF:s P16-lag förlorade sin SM-semifinal borta mot Elfsborg med uddamålet, 0-1.

Därmed är laget utslaget ut slutspelet – men ska ha all heder av sin insats. P16 har tidigare i år manglat sin pojkallsvenska serie (12 4 0 62-15), slagit ut Kristianstad i slutspelets åttondel och IFK Göteborg (3-2 borta) i kvarten.

IF Elfborg – MFF Matchtid 2×40

Resultat: 1-0 (1-0)

Forwards: Hamid Alamin, Elvir Biberic (62), Guri Baqaj

Mittfält: Erdin Demir, Viktor Dahlgren, Baris Hummet

Backlinje: Ruben Grönevik, Mak Dzonlagic, Henrik Andersson, Sebastian Nordin-Lalehzar

Målvakt: Max-Ludwig Gustafsson

Avb: David Johansson, Fredrik Blad (62), Benjamin Olofsson, Jason Grannum, Malte
Hammenskog(MV)

Efter kvartsfinalvinsten mot IFK Göteborg på bortaplan infann sig en positiv känsla i truppen och en stark tro på att vi kunde gå hela vägen till final. Så det var två oerhört tempostarka och bra träningsveckor spelarna genomförde fram till semifinalen i Borås.

När matchen började på fina Borås Arena, märktes en stark nervositet hos många av spelarna. Vi slog bort många passningar och tog många felaktiga beslut, både i anfall- och försvarsspelat. Samtidigt satte duktiga Elfsborg upp ett mycket högt tempo, där de spelade med ett och två tillslag över hela planen. Trots detta lyckades vi hålla undan de första 20 minuterna och även skapa ett par chanser.

När vi började komma in i matchen studsade en rensning på en Elfsborgspelare så bollen hamnade i vårt straffområde, där studsade bollen ytterligare några gånger, som en flipperkula, för att till sist landa vid ett par Elfsorgsfötter. Dessa fötter slog enkelt in 1-0 till motståndarna. Efter detta ledningsmål jämnade matchen ut sig.

I andra halvlek lossnade mycket av vårt spel och vi tog över matchen totalt. Elfborg var knappt över på vår planhalva förrän mot slutet av matchen då de hade några farliga omställningar.

När domaren blåste av matchen var det Elfsborg som jublade för en erövrad finalplats. Matchen slutade 1-0 efter en andra halvlek där vi hade två bollar som räddades på mållinjen av utespelare. En stenhård nick av Guri Baqaj tog i underkanten av ribban och studsade ner, även den på mållinjen (vissa spelare hävdar bestämt att den bollen var över mållinjen). Lägg därtill mängder av farliga inlägg och en missad straff, så förstår nog de flesta att förlusten gjorde ont.

Vi ledare är mycket stolta över MFF P-90, både hur de har utvecklats som fotbollsspelare och som människor. Vi tackar för en fantastisk säsong där spelarna överträffade många förväntningar. Även de föräldrar som stöttat spelarna runt om i Sverige och Europa har stor del i framgångarna och är värda ett jättestort tack.

Vi önskar även Juniorlaget lycka till på lördag!

Fredrik Sundblad Anders Fernlid Glenn Dahlgren
Tränare Tränare Lagledare

Juniorlaget däremot vann sin SM-semifinal mot Elfsborg igår med 2-1 och är klara för final. Finalen spelas i Malmö nästa helg (28 alt. 29 oktober)Motståndare blir antingen Brommapojkarna eller AIK.